Koncerno pelną lėmė investicijų į jo valdomas ir asocijuotas įmones pajamos – jos siekė 52,934 mln. eurų ir buvo 64,8 proc. didesnės nei pernai (31,578 mln. eurų), teigiama Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

„Valdančiosios bendrovės tarpinė finansinė atskaitomybė parengta organizuojant neeilinį akcininkų susirinkimą, kuriame buvo sprendžiami strateginiai veiklos klausimai”, – komentare BNS sakė „Achemos grupės“ generalinė direktorė Irmantė Kimienė.

Tarpinėje ataskaitoje nurodoma, iki jos parengimo pelno paskirstymo projektas dar nebuvo patvirtintas. „Achemos grupės“ valdybos narys Gintaras Balčiūnas BNS teigė, kad mokėti tarpinių dividendų neplanuojama.

Joje nurodoma, kad „Achemos grupės“ bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“, „Achempak“ ir Radiocentras susimažino įstatinį kapitalą, atsilaisvinusias lėšas išmokant akcininkams. Bendrovė „Agrochema“ šiemet pardavė 49,2 proc. „Žemaitijos grūdų“ akcijų paketą.

„Achemos grupės“ pajamos, kurias sudaro konsultacinė verslo ir kito valdymo veikla, šiemet buvo 8,057 mln. eurų – 3,4 proc. daugiau nei pernai.

Bendrovės pinigų ir jų ekvivalentų suma rugsėjo pabaigoje siekė 24,93 mln. eurų ir buvo 2,1 karto didesnė nei 2020 metų pabaigoje (11,665 mln. eurų).

„Achemos grupė“ valdo bendroves Lietuvoje ir užsienyje – Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją