Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo, kad tokiam statusui įgyti vietovėje, be kitų kriterijų, turi būti reikalavimus atitinkantis paplūdimys ar paplūdimiai, negali būti vykdoma veikla, kuriai reikalingas taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimas.

Be to, gyvenamojoje vietovėje, kuriai siekiama kurorto statuso, turėtų būti aplinkkelis, kad tranzitinio krovininio transporto priemonės ją aplenktų, taip pat – ne mažiau kaip trys asmens sveikatos priežiūros įstaigos, teikiančios medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugas.

Kartu siūlomas reikalavimas, kad veiktų bent du viešbučiai ir mažiausiai trys įstaigos, teikiančios kultūros, pramogų, laisvalaikio praleidimo paslaugas arba organizuojančios edukacinius, pažintinius renginius.

Gyvenamajai vietovei, kuriai siekiama kurortinės teritorijos statuso, reikalavimai būtų švelnesni, pavyzdžiui, ne mažiau kaip viena asmens sveikatos priežiūros įstaiga, teikianti medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugas.

Lietuvoje šiuo metu yra keturi kurortai: Birštonas, Druskininkai, Neringa ir Palanga ir kelios kurortinės teritorijos: Anykščiai, Trakai, Zarasai, Ignalinos miesto Strigailiškio ir Palūšės kaimų dalių teritorijos bei Kulautuvos, Kačerginės miestelių ir dalies Zapyškio miestelio teritorijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)