Pirmadienio vakarą žiniasklaidos atstovai buvo informuoti apie antradienį po valdybos posėdžio 15 val. planuojamus komentarus žiniasklaidai. LTG atstovai patvirtino, kad valdyba posėdžiauti susirinko antradienį ryte. Tačiau užsitęsus susitikimui, komentarus žadama duoti po 5 val., t. y. 20 val.

Kaip antradienį ryte skelbė BNS, „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) valdyba ruošiasi svarstyti susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio prašymą įvertinti pasitikėjimą jos vadovu Mantu Bartuška.

Penktadienį M. Skuodis pareiškė abejojantis, ar „Lietuvos geležinkelių“ vadovas toliau gali eiti pareigas, ir paprašė įmonės valdybos įvertinti M. Bartuškos veiksmus.

Pirmadienį jis teigė besitikintis, jog valdyba pateiks aiškius atsakymus dėl JAV sankcionuotos Baltarusijos kalio trąšų gamintojos „Belaruskalij“ pervesto avanso „Lietuvos geležinkeliams“.

„Pagal sutartį avansas su „Lietuvos geležinkeliais“ turėjo būti derintas ir netikėtai įkristi į sąskaitas negalėjo. Aš neįsivaizduoju, kaip jis galėjo įkristi. Tikiuosi, kad valdyba pateiks labai aiškius atsakymus“, – pirmadienį kalbėjo ministras.

Taip pat numatyta, kad valdyba antradienį galutinai patvirtins atnaujintas ilgalaikes strategines LTG veiklos kryptis. Iš jų ji dar spalį pašalino „Belaruskalij“ krovinius. Kitų metų grupės biudžetas suplanuotas be šių krovinių.

Gruodžio 8 dieną įsigaliojus JAV sankcijoms „Belaruskalij“, jų tranzitas per Lietuvą nesustojo. „Belaruskalij“ dar lapkritį atlikus avansinį mokėjimą geležinkeliams už paslaugas, šių lėšų gali pakakti pervežimams gruodį, sausį ir vasarį. Tačiau „Lietuvos geležinkeliai“ teigia ieškantys būdų, kaip grąžinti pinigus už sausį ir vasarį – apie 10 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)