Nuotolinių ir antžeminių lošimų įmonėms dabar siūloma nustatyti 20 proc., o loterijų organizatoriams – 18 proc. mokesčio tarifą. Anksčiau komitetas siūlo nustatyti atitinkamai 18 proc. ir 15 proc. tarifus.

Jeigu Seimas tokius tarifus patvirtins, iš nuotolinių ir antžeminių lošimų organizatorių į biudžetą kitąmet bus papildomai surinkta apie 6,3 mln. eurų, o iš loterijų rengėjų – 7 mln. eurų.

Dabar šalyje veikia 10 lošimų ir loterijų organizatorių, o šių įmonių pelnas per metus siekia 30 mln. eurų.

2019 metais antžeminiai lošimai sudaro 64 proc. visų lošimų, tai dabar nuotoliniai lošimai jau užima 80 proc.

Vyriausybė Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pataisomis nuotolinius lošimus siūlė apmokestinti 13 proc., antžeminius – 18 proc., o loterijoms tarifo nutarė nekeisti – jis būtų likęs 13 proc., nes Seimas lapkričio pradžioje pakeitė loterijų organizatorių apmokestinimo tvarką – pagal ją nuo kitų metų liepos jie turės mokėti 13 proc. išplatintų bilietų vertės mokestį į valstybės biudžetą.

Dabar loterijų organizatoriai moka 5 proc. išplatintos bilietų vertės mokestį ir dar 8 proc. tiesiogiai skiria paramos gavėjams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)