Komiteto posėdis šiuo klausimu vyks, kai bus paskelbtos atnaujintos infliacijos prognozės. Toks sprendimas komitete priimtas trečiadienį.

„Artimiausiu metu turėtume sulaukti atnaujintų infliacijos prognozių, tada būtų pagrindas pasikalbėti“, – pareiškė komiteto vadovas konservatorius Mykolas Majauskas.

„Kai gausime atnaujintas prognozes, pasikviesime banko pirmininką (Gediminą Šimkų – BNS) pasikalbėti, kaip ten jiems atrodo situacija“, – pridūrė jis.

Tokio pokalbio idėją pasiūlė Lietuvos regionų frakcijos narys Andrius Palionis.

„Yra iniciatyvų iš Vyriausybės, akcizų didinimai, kas prisidės prie infliacijos augimo“, – tvirtino jis.

„Darbietis Vytautas Gapšys priminė, kad dar kovą kai kurie komiteto nariai įtarė, jog LB infliacijos prognozių „rodikliai nelabai realybę atspindintys“.

„Bet visi (LB atstovai – BNS) tada ramino, kad viskas gerai, nieko čia tokio, viskas įvertinta“, – teigė V. Gapšys.

Pasak M. Majausko, kovą komitetas LB įspėjo, kad infliacinis spaudimas gali būti ne tik dėl energetikos kainų augimo, bet dėl didelių indėlių, einamosios sąskaitos perviršio.

„Prognozavimas nedėkingas dalykas, ypač pandemijos metu, bet aš nebūčiau taip drąsiai apie infliaciją kalbėjęs banko vietoje“, – kalbėjo M. Majauskas.

LB kovą prognozavo, kad šiemet vidutinė metinė infliacija sieks 1,6 proc., o 2022 metais – 1,9 proc.

Statistikos departamento duomenimis, vidutinė metinė infliacija lapkritį siekė 3,8 proc. metinė infliacija – 9,2 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)