Tuo tarpu Europoje (tyrimo autoriai į regioną įtraukė 27 ES nares bei dar 18 šalių įskaitant JK, Norvegiją ir Šveicariją) per metus susiformavo 98 „vienaragiai“, o bendras jų skaičius dabar siekia 321.

Europa lenkia Kiniją ir pagal startuolių pritrauktas investicijas: sausio–rugsėjo mėnesiais rizikos kapitalo fondai į Europos rinką investavo 77 mlrd. JAV dolerių, Kinijoje – 45 mlrd. JAV dolerių .

Palyginimui, per visus praėjusius metus investicijų įplaukos Europoje siekė 48 mlrd. JAV dolerių, Kinijoje – 52 mlrd. JAV dolerių.

Pasak „Atomico“ partnerio Tomo Wehmeierio, naujų vienaragių skaičius ir pritraukto rizikos kapitalo kiekis pasiekė rekordinius lygius Europoje.

2021 metais Kinijos reguliavimo institucijos ėmė taikyti griežtesnes kontrolės priemonės tokių milžinių kaip „Alibaba“, „Didi Global“ ir „Tencent“, atžvilgiu, sukeldamos kitų IT rinkos dalyvių nerimą.

Tuo tarpu Europa aktyviai pritraukia investicijas į besiformuojantį technologijų sektorių, įskaitant JAV investicinius fondus, siūlydama investuotojams didesnį stabilumą ir nuspėjamumą, palyginti su Kinija ir net Jungtinėmis Valstijomis.

„Investuotojams yra neparankus neapibrėžtumas, – pažymėjo T. Wehmeieris. – Europos stabilumas yra puikus pagrindas kuriant sveiką technologijų ekosistemą, ir pastaruoju metu tai dar labiau išryškėjo.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją