Šventėms – laisvadienis ir filmai

Swedbank“ Personalo ir infrastruktūros tarnybos vadovė Agnė Jonaitytė-Karalienė pasakojo, kad bendrai „Swedbank“ yra siekiama riboti perteklinį vartojimą, todėl darbuotojų laukia kiek kitokios dovanos.

„Mums labai svarbu parodyti dėmesį savo darbuotojams, todėl dar prieš pandemiją turėtą šventinių vaišių tradiciją, kada darbuotojai galėdavo susiburti ir pasidžiaugti artėjančių didžiųjų švenčių laukimu, šiais metais pakeitėme asmeninėmis vaišėmis kiekvienam darbuotojui atskirai. Šias vaišes ruošime kartu su iniciatyva „Pirmas blynas“.

Tuo norime parodyti, kad vertiname laiką kartu ir tuo pačiu esame visuomenės dalis bei prisidedame prie socialinio verslo augimo.

Be to, visiems „Swedbank“ darbuotojams šventiniu laikotarpiu taip pat bus suteiktas papildomas proginis laisvadienis“, – sakė ji.

Dovanos šiemet džiugina ir „Lietuvos geležinkelių“ darbuotojus. Kaip teigė įmonės komunikacijos direktorius Mantas Dubauskas, visų dirbančiųjų laukė virtualus LTG kalėdinis kalendorius, kuriame kiekvieną dieną nuo gruodžio 1-osios laukia virtualios staigmenos. Taip pat dovanotos filmų peržiūros.

„Norime, kad darbuotojai turėtų galimybę daugiau laiko skirti savo šeimai bei artimiesiems, todėl šiais metais savo darbuotojams dovanojame filmų peržiūras internete. Filmus su šeimos nariais galima žiūrėti patogiu laiku visą gruodžio mėnesį“, – sakė jis.

Paklaustas apie kalėdines premijas, atstovas sakė, kad jų įmonė neturi jau kelerius metus.

„Diegiame vidinę kultūrą, skatinančią siekti aukštų rezultatų. Todėl darbuotojams skatinamąsias išmokas mokame pavasarį, kai galime įvertinti praėjusių metų įmonių grupės veiklos rezultatus bei darbuotojo asmeninių tikslų pasiekimą.

Kalbant apie šiuos metus, jie buvo kupini neapibrėžtumo, tęsėsi iššūkiai, susiję su pandemijos valdymu. Šiemet „LTG Cargo“ nebeveža baltarusiškų naftos produktų, išlikusi didelė nežinomybė dėl „Belaruskalij“ krovinių. Bendras krovinių kiekis šiemet – mažesnis, nei prieš metus“, – komentavo jis.

Sveikins simboliškai, kels atlyginimus

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė teigė, kad Kalėdų proga kasmet yra sveikinami visi 2500 įmonės darbuotojų, kurie dirba tiek parduotuvėse, tiek logistikos centre ar administracijoje.

„Praėjusiais metais Kalėdų proga visi darbuotojai sulaukė „Lidl“ dovanų kortelės bei šventinio maisto produktų rinkinio“, – sakė ji, tačiau atskleisti, kas darbuotojų laukia šiemet, kadangi dovanos dar nepadovanotos, ji nenorėjo.

Pasak jos, įprastai dovanų švenčių proga sulaukia ir darbuotojų vaikai, o dovanos jų lauks ir šiemet. Dovanų rinkinius Kalėdų proga gaus visų darbuotojų vaikai iki 15 metų.

Pasak atstovės, „Lidl“ nuo Naujųjų metų taip pat dar labiau padidins atlyginimų biudžetą. Nuo 2022 m. sausio 1 d. visiems įmonės darbuotojams atlyginimai didės nuo 5 iki 15 proc.

"Šiam algų biudžeto didinimui nuo kitų metų pradžios iki 2022 finansinių metų pabaigos prekybos tinklas papildomai skirs 9 mln. eurų. Visi darbuotojai ir toliau bus draudžiami papildomu privačiu sveikatos draudimu, kuris nuo kitų metų bus dar labiau išplėstas ir atnaujintas“, – teigė atstovė.

Ignitis

Ignitis“ ryšių su visuomene vadovas Artūras Ketlerius taip pat aiškino, kad pasakyti, ką įmonės darbuotojai šiemet gaus dovanų, kol kas jis dar negalintis, tačiau prasitarė, kad dovanos bus simbolinės.

„Kalėdos yra puikus metas kiekvienam darbuotojui parodyti, kad jis įmonių grupei yra svarbus. Todėl visiems darbuotojams teikiame simbolines kalėdines dovanas, tai yra numatyta ir mūsų kolektyvinėse sutartyse su darbuotojais.

Siekiame, kad simbolinės dovanos būtų praktiškai pritaikomos ir tiktų visiems darbuotojams: nuo inžinierių iki administracijos darbuotojų. Šių metų simbolinių dovanų kol kas neatskleidžiame, nes kiekvienais metais norime, kad dovanos būtų staigmena mūsų darbuotojams.

Taip pat nepamirštame ir mūsų darbuotojų vaikų. Praėjusiais metais pandemijos akivaizdoje ieškojome saugių būdų, kaip pradžiuginti ir juos, todėl dovanojome visai šeimai skirto filmo peržiūrą jaukioje namų aplinkoje“, – teigė jis.

Seimo nariai dovanų negaus

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė pasakojo, kad kalėdinė atmosfera kuriama pasitelkus kūrybiškumą, šventinę vidinę komunikaciją, bendrystę, o ne tik piniginę motyvaciją.

Kaip sakė, yra organizuojami žaidimai, viktorinos, kuriuose galima laimėti bilietų į Vilniaus čiuožyklą. Tradiciškai vyksta ir varžytuvės – kas gražiau pasipuoš kabinetą.

„Darbuotojai visus metus švenčių progomis yra skatinami kvietimais į nuotolinius renginius, mokymus, būna bendros kino seansų peržiūros su diskusijomis prieš filmą.

Rūpinantis darbuotojų sveikata ir patogumu savivaldybė suteikia galimybę dalį laiko dirbti nuotoliniu būdu, suteikia papildomą sveikatos draudimą.

Sausio-vasario mėnesiais vyksta metiniai pokalbiai ir darbuotojų vertinimai. Tuomet geriausiai įvertinti, daugiausiai idėjų sklandesniam savivaldos darbui teikiantys, Vilnių kuriantys darbuotojai gali būti skatinami ir piniginėmis išmokomis“, – sakė ji.

Ar šventines dovanas gauna ir Seimo nariai, „Delfi“ teiravosi Seimo kanceliarijos atstovų.

„Seimo kanceliarija neorganizuoja dovanų ir nenumato kitokių paskatinimo formų Seimo nariams“, – buvo teigiama gautuose atsakymuose.

Susisiekimo ministerijos atstovai taip pat teigė, kad dovanos ministerijos darbuotojams organizuojamos nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)