Pirminis viešas obligacijų siūlymas yra skirtas investuotojams Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, jas taip pat galės įsigyti kvalifikuoti investuotojai iš kitų Europos ekonominės erdvės šalių. Obligacijas nuo gruodžio 14 d. ketinama įtraukti į reguliuojamą rinką – Baltijos obligacijų sąrašą „Nasdaq Riga“ biržoje.

Naujos obligacijų emisijos tikslas – toliau gerinti „Citadele“ kapitalo pakankamumo rodiklius, taip pat refinansuoti 2016 m. išleistas, dar neišpirktas subordinuotas obligacijas. Šiuo žingsniu „Citadele“ siekia sustiprinti banko kapitalo poziciją ir palaikyti vykdomą augimo strategiją užtikrinant finansavimą mažoms ir vidutinėms verslo įmonėms.

„Citadele“ toliau pritraukia lėšas finansų rinkose ir prisideda prie Baltijos šalių kapitalo rinkų plėtros. Prieš kelias savaites „Citadele“ sėkmingai išplatino 200 mln. obligacijų emisiją tarptautinėje kapitalo rinkoje, dabar Baltijos rinkai pasiūlėme investavimo galimybę išleisdami 40 mln. Eur neužtikrintų subordinuotų obligacijų“, – komentuoja „Citadele“ banko filialo Lietuvoje vadovas Vaidotas Gurskas.

Planuojama vienos obligacijos kaina yra 100 proc. jos nominalios vertės. Obligacijos nominali vertė – 10 000 eurų. Palūkanos už obligacijas bus mokamos du kartus per metus. Obligacijų išpirkimo terminas – 10 metų su emitento teise išpirkti jas anksčiau laiko.

JAV kapitalo „Citadele“ grupė yra valdoma iš Latvijos, jos pavaldžiosios įmonės ir filialai veikia Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje. Pagal turto vertę „Citadele“ yra antras didžiausias komercinis bankas Latvijoje. „Citadele“ siekia modernizuoti bankininkystės sektorių ir suteikti daugiau galimybių žmonėms ir verslui visose Baltijos šalyse. Be klasikinių bankininkystės sprendimų, „Citadele“ klientams siūlo įvairias paslaugas, paremtas naujos kartos finansinėmis technologijomis, įskaitant modernią mobiliąją programėlę, bekontakčius ir momentinius mokėjimus.

„Citadele“ bankas pirmasis Baltijos šalyse pasiūlė galimybę atsidaryti banko sąskaitą atsisiuntus mobiliąją programėlę ir pasidarius asmenukę, taip pat bekontakčius mokėjimus išmaniuoju žiedu, „Fitbit“ ir „Garmin“ įrenginiais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją