Rinką taip pat palaiko šiek tiek susilpnėjęs nerimas dėl omikron varianto keliamos grėsmės. Remiantis „Bloomberg“, iš Pietų Afrikos Respublikos, kur buvo nustatytas šis naujas COVID-19 sukėlėjo koronaviruso variantas, gauti duomenys, regis, nerodo hospitalizacijų skaičiaus padidėjimo.

JAV vyriausybės vyriausiasis užkrečiamųjų ligų specialistas Anthony Fauci pareiškė, kad kol kas nėra įrodymų, jog omikron sukeltų sunkesnę ligą nei kitos atmainos.

Vasario mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios padidėjo 1,51 JAV dolerio, arba 2,16 proc., iki 71,39 JAV dolerio už barelį. Penktadienį šie sandoriai pabrango 0,21 JAV dolerio, arba 0,3 proc., iki 69,88 JAV dolerio už barelį.

O sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) ūgtelėjo 1,53 JAV dolerio, arba 2,31 proc., iki 67,79 JAV dolerio už barelį. Penktadienį šių sandorių vertė sumažėjo 0,24 JAV dolerio, arba 0,4 proc., iki 66,26 JAV dolerio už barelį.

Tiek „Brent“, tiek WTI nafta šeštą savaitę iš eilės finišavo patirdamos nuostolių ir tai yra ilgiausias toks laikotarpis nuo 2018 metų lapkričio mėnesio. „Brent“ naftos kaina per savaitę sumenko 2,4 proc., WTI – 2,8 procento.

Saudo Arabijos „Aramco“ savaitgalį pranešė, kad sausį į Aziją tiekiamos pagrindinės naftos rūšies kaina padidės 0,6 JAV dolerio už barelį, todėl kainuos jos krepšelis 3,3 JAV dolerio už barelį daugiau nei naftos iš Omano ir Dubajaus krepšelis. Tai bus didžiausias lygis nuo 2020 metų vasario mėnesio.

Jungtinėms Valstijoms kainos padidės nuo 0,4 iki 0,6 JAV dolerio už barelį.

„Saudo Arabijos sprendimas pirmadienį kelia naftos rinką į viršų, – pažymėjo Nyderlandų banko ING analitikas Warrenas Pattersonas. – Toks sprendimo buvo tikėtinas, atsižvelgiant į tai, kad OPEC+ nusprendė toliau didinti gavybą sausio mėnesį, nepaisant neapibrėžtumo, susijusio su omikron atsiradimu.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)