Šis įsigijimas, apie kurį pranešta šių metų kovo 26 d., yra didžiausias „Allianz“ įvykdytas sandoris per dešimtmetį. Jis apima „Aviva“ gyvybės, ne gyvybės draudimo, pensijų kaupimo bei turto valdymo įmones Lenkijoje. „Allianz“ taip pat įsigyja 51 proc. Lenkijos banko „Santander Bank Polska“ gyvybės ir ne gyvybės draudimo įmonių.

Sandoris taip pat apima gyvybės draudimo bei pensijų kaupimo bendrovę „Aviva Lietuva“.

Petros Papanikolaou, „Allianz“ Vidurio ir Rytų Europos generalinis direktorius, teigia: „Norime pasveikinti mūsų kolegas ir klientus Lietuvoje ir Lenkijoje tapus „Allianz“ grupės dalimi. Sėkmingai įvykdžius nuosavybės teisių perėmimą, pagrindinį dėmesį dabar skirsime sklandžiai mūsų naujosios bendruomenės Lietuvoje ir Lenkijoje integracijai į „Allianz“ grupę: 2400 darbuotojų, 4000 finansų konsultantų ir beveik 5 milijonams mūsų klientų šiose abiejose šalyse. Įmonių susijungimą Lenkijoje planuojame užbaigti iki 2022 metų vidurio“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją