„Orlen Lietuvos“ generalinis direktorius Michalas Rudnickis interviu BNS sako kol kas nenorintis atskleisti projekto vertės, nes nėra pasibaigę rangovų konkursai.

„Kitų metų kapitalinis remontas yra didesnės apimties – bus remontuojama ar kontroliuojama svarbiausių įrenginių būklė – tai yra krekingo (katalizinio krekingo – BNS), svarbiausių produktų gamybos linijų“, – BNS sakė M. Rudnickis.

Vėliau „Orlen Lietuva“ BNS patikslino, kad kapitalinio remonto biudžetas siekia apie 80 mln. eurų, jis planuojamas kitų metų gegužę ir truks daugiau nei 50 dienų – tiek laiko gamykla bus sustabdyta.

Pasak M. Rudnickio, tuo metu produktų tiekimas įmonės klientams nesutriks – ji turės sukaupusi pakankamai atsargų.

„Mes turėsime produktų atsargų, stengsimės, kad mūsų klientai nepajustų“, – teigė „Orlen Lietuvos“ vadovas.

„Remontas būtinas, nes visų pirma tai yra mūsų darbuotojų saugumas – naftos perdirbimo gamykla yra sujungtų indų struktūra, o mūsų principas – sauga svarbiausia. Mes patys jaučiamės saugiau, kai žinome, kad mūsų įrenginiai dirba saugiau ir nėra pavojingi darbuotojams“, – BNS kalbėjo vienintelės Baltijos šalyje naftos krovos ir perdirbimo gamyklos vadovas.

M. Rudnickio teigimu, remonto piko metu gamykloje papildomai dirbs iki 5 tūkst. žmonių.

„Pagal patirtį per paskutinį kapitalinį remontą per patį piką buvo apie 4–5 tūkst. darbuotojų papildomai. Per šį kapitalinį remontą gali būti panašiai, nes tai bus didelės apimties remontas. Šiuo metu gamykloje dirba apie 1,5 tūkst. žmonių“, – sakė jis.

Numatoma, kad daugiausia rangovų bus iš Lietuvos: „Mūsų politika tokia, kad jeigu nėra specialistų Lietuvoje, tada ieškome kitur“.

Vėliau įmonė teigė, kad remonto metu gamykloje per dieną dirbs iki 2 tūkst. rangovinių organizacijų, kurių didžioji dalis bus Lietuvos bendrovės, darbuotojų.

„Orlen Lietuvos“ vadovo teigimu, tai bus gera galimybė užsidirbti ne tik Mažeikių bei Skuodo rajonų, bet ir viso regiono apgyvendinimo, maitinimo, prekybos verslui.

Paskutinis kapitalinis remontas Mažeikių gamykloje vyko 2018 metais. Jis vyko etapais, jo metu gamykla nebuvo visiškai sustabdyta.

2022–2024 metais „Orlen Lietuva“ įgyvendins didžiausią investicijų projektą nuo 2006 metų, kai gamyklą įsigijo „Orlen“. Spalio pabaigoje ji pasirašė 641 mln. eurų vertės sutartį su Jungtinės Karalystės bendrove „Petrofac“ dėl giluminio naftos perdirbimo įrenginio modernizavimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)