Vilniaus apygardos teismas (VAT) lapkričio 24 dieną „Fitsout“ administratoriaus Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuro prašymu patvirtino įmonės pertvarkos plano pakeitimus.

„Restruktūrizavimo plano pakeitimams pritarė didžioji dauguma kreditorių, todėl teismas šį prašymą tenkina“, – BNS pranešė teismas.

Pasak VAT atstovės Linos Nemeikaitės, įmonė susitarė su Valstybine mokesčių inspekcija ir „Sodra“ dėl einamųjų skolų mokėjimo, ir tai atsispindi restruktūrizavimo plane.

VAT pernai lapkritį „Fitsout“ vadovo Jono Straigio prašymu iškėlė įmonei restruktūrizavimo bylą, tačiau šiemet rugpjūtį atsisakė tvirtinti jos pertvarkos planą, nes bendrovė vien VMI buvo skolinga 350 tūkst. eurų einamųjų mokesčių ir jų nemokėjo.

VAT spalio pradžioje ketino spręsti dėl įmonės bankroto, tačiau Apeliacinis teismas rugsėjį gražinus bylą dėl restruktūrizavimo plano nagrinėti iš naujo. Pasak teismo, „Fitsout“ moka mokesčius „Sodrai“ ir VMI, todėl dingo pagrindas, dėl kurio VAT buvo atsisakęs jį patvirtinti.

Pasak J. Stragio šiuo metu įmonė jau atsigauna ir planuoja šiuos metus baigti pelningai.

„Puikiai mums sekasi. Kaip ir sakėme teismuose, nereikia pandeminės situacijos sureikšminti, nes visai mūsų segmento industrijai ji buvo sudėtinga, tačiau metus baigsime pelningai, o apyvarta šiemet bus gerokai virš 10 mln. eurų“, – BNS sakė „Fitsout“ direktorius.

BNS vasarą teigęs, kad bendrovė ketina plėstis bei įdarbinti apie 700-800 žmonių, J. Stragys patikslino, kad tiek darbuotojų bus įdarbinta, kai „Fitsout“ pardavimai viršys 50 mln. eurų.

„Kitąmet pas mus turėtų dirbti apie 300 žmonių, nes planuojame virš 20 mln. eurų pardavimus. 700 žmonių priimsime tuomet, kai mūsų apyvarta bus virš 50 mln. eurų“, – teigė J. Stragys.

„Sodros“ duomenimis, bendrovė šiuo metu samdo 211 darbuotojų.

51 proc. „Fitsout“ akcijų valdo Kipre registruota G. Žiemelio įmonė „LFS Holding“, 34 proc. – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius, 15 proc. J. Stragis, rodo Registrų centro duomenys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją