Vyno ir spiritinių gėrimų prekybos asociacija (WSTA) savo pareiškime nurodė, kad vyriausybė turi imtis daugiau „neatidėliotinų veiksmų trūkumui panaikinti, jei norima išvengti tuščių lentynų“.

„Verslo įmonės vis dar susiduria su sunkumais, todėl reikia imtis tolesnių veiksmų, ypač artėjant Kalėdoms – kritiniam mūsų sektoriui prekybos laikotarpiu“, – atvirame transporto ministrui Grantui Shappsui adresuotame laiške paragino organizacija.

Laišką pasirašė 49 pirmaujančios įmonės, įskaitant „Laurent-Perrier“, „Moet Hennessy“ ir „Pernod Ricard“ padalinius Jungtinėje Karalystėje.

Pasirašiusieji pridūrė, kad krovinių pristatymo laikas šiuo metu yra iki penkių kartų ilgesnis nei tuo pačiu metu prieš metus.

„Vairuotojų ir transporto priemonių atvykimo laikas vis labiau nenuspėjamas, o tai reiškia, kad prekės arba nėra paruoštos, arba paliekamos laukiant, kol bus paimtos“, – tęsiama laiške.

„Tokioje itin konkurencingoje pramonėje negebėjimas laiku įvykdyti užsakymų gali reikšti verslo praradimą, nes produktus galima lengvai pakeisti panašiais produktais iš kitų pasaulio šalių“, – pridūrė verslininkai.

Laiške teigiama, kad galiausiai nukentės valstybės pajamos iš mokesčių, kaip ir vartotojai, kurie ir taip susiduria su sparčiai augančia infliacija.

„Nors įmonės daro viską, ką gali, ir stengiasi būti kuo lankstesnės, šis apibrėžtumo ir nuspėjamumo stygius daro didžiulę žalą jų tiekimo grandinėms, o galiausiai ir jų rezultatams, vartotojams ir pajamoms iš mokesčių“, – sakoma laiške.

Didžioji Britanija susiduria su vis didėjančia tiekimo grandinių krize dėl „Brexito“ ir COVID-19, o problemų kelia ne tik stringantys krovinių pristatymai, bet ir sunkvežimių vairuotojų trūkumas.

Atgimstanti paklausa iš atsinaujinančių pasaulio ekonomikų sukūrė pasiūlos kliūtis, o griežtesnės imigracijos taisyklės ir biurokratija užsienio darbuotojų atžvilgiu apsunkino reikalingo personalo samdymą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)