„JAV viena ranka stato barjerus, ir daro tai labai veidmainiškai, Rusijos energijos išteklių eksportui į Europos rinką, o kitą ranką tiesia, įtikinėja mus ir kitas išgaunančias šalis – siurbkite daugiau kainų nusmukdymui“, – sakė ji.

M. Zacharova pabrėžė, jog JAV, skelbdamos naujas ribojančias priemones Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą iki Vokietiją projektui „Nord Stream 2“, nepaiso savo sąjungininkų interesų, o Maskva šias sankcijas laiko neteisėtomis.

JAV Iždo departamentas praėjusį antradienį paskelbė, kad išplėtė „Nord Stream 2“ sankcijas – į jų sąrašą įtraukė Kipre registruotą bendrovę „Transadria“ bei su Rusijos vėliava plaukiojančiam laivui „Marlin“.

Kiek anksčiau šią savaitę JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė apie šalies ketinimus parduoti 50 mln. barelių naftos iš Strateginio naftos rezervo (SPR), suderindamas tokius veiksmus su Kinija, Japonija, Indija, Pietų Korėja ir Jungtine Karalyste.

Tuo tarpu į tai reaguodami OPEC+ aljanso lyderiai – Saudo Arabija ir Rusija – svarsto galimybę sustabdyti naftos gavybos didinimą, rašo „Wall Street Journal“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)