Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymu, Ministrų kabinetas trečiadienį pakoregavo Darbų ir veiklos sričių sąrašą, nustatantį, kurių profesijų atstovams leidžiama dirbti tik pasiskiepijus, persirgus arba periodiškai besitikrinant nuo COVID-19.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pabrėžė, kad tai yra techniniai pakeitimai, būtini Seimui priėmus pataisas dėl mokamų testų.

Sprendime numatyta, kad asmenims, „kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių kontraindikacijų, sveikatos patikrinimai ir toliau bus finansuojami valstybės biudžeto lėšomis“.

A. Dulkys pabrėžė, kad netrukus pasirašys įsakymą detalizuodamas, kam nebūtini periodiniai testai.

„Profilaktinis testavimas nebus taikomas pasiskiepijusiems asmenims, 210 dienų, pilnai pasiskiepijusiems ir turintiems sustiprinančiąją vakcinos dozę, pilnai pasiskiepijusiems ir turintiems 60 dienų galiojantį kiekybinį ar pusiau kiekybinį serologinio tyrimo atsakymą. Būna atveju, kad pilnai pasiskiepiję ir persirgę – jiems taip pat nereikės. Lygiai taip pat persirgusiems asmenims 210 dienų laikotarpiu ir asmenims, kurie persirgę ir prieš mažiau nei 60 dienų yra gavę teigiamą kiekybinį, pusiau kiekybinį serologinio-imunologinio tyrimo atsakymą“, – akcentavo ministras.

Seimas prieš dvi savaites atmetė prezidento Gitano Nausėdos veto ir priėmė Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, numatančias, kad nuo gruodžio 1-osios minėto sąrašo profesijų ir veiklos sričių atstovams valstybės lėšomis nebebus apmokami periodiniai COVID-19 testai.

A. Dulkys yra žadėjęs, kad Vyriausybė leis bent vieną tyrimą po gruodžio 1-osios dar gauti valstybės lėšomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės