Parlamentarai antradienį nepriėmė svarstyti Kompensacijų už ypatingas darbo sąlygas, sumažintų dėl draudžiamųjų pajamų turėjimo, kompensavimo įstatymo projekto: už svarstymą balsavo 46 Seimo nariai, prieš – 13, o susilaikė 56. Kitu balsavimu Seimas projektą atidavė jo iniciatoriams tobulinti.

Pinigus siūloma išmokėti per dvejus metus – 2022-2023-aisiais – po 45 proc. negrąžintos sumos, nes pernai – paskutiniais kompensacijų grąžinimo metais – buvo išmokėta 10 proc. šių išmokų, liko apie 5-6 mln. eurų.

Visos išmokos, dėl kurių kompensavimo būtinybės buvo pasisakęs Konstitucinis Teismas, baigtos kompensuoti dar 2017 metais.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos preliminariais skaičiavimais, dar nekompensuota apie 180 mln. eurų socialinių išmokų.

Gelbėdamas finansinėje duobėje esančią „Sodrą“, Seimas 2009 metų gruodį dvejiems metams „apkarpė“ daugelį pensijų ir įvairių socialinių išmokų. Konstitucinis Teismas nėra įpareigojęs grąžinti visas sumažintas išmokas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)