Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pranešė, kad penktadienį iš dalies pakeitė centrinio banko valdybos nutarimą skirti 200 tūkst. eurų baudą.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pernai lapkritį buvo sumažinęs baudą iki 25 tūkst. eurų.

„Individualizuojant baudą LVAT taip pat matė pagrindą papildomai atsižvelgti ir į tai, kad pareiškėjo (L. Strėlio – BNS) veiksmai vertintini kaip padaryti neatsargiai, o pareiškėjo pelnas, pardavus akcijas, buvo santykinai nedidelis (5054 eurai)", – teigiama pranešime.

Vis dėlto LVAT pabrėžė, kad mažesnė nei 150 tūkst. eurų bauda neleistų pasiekti finansų rinkų priežiūros tikslų ir neatgrasytų nuo pažeidimų, neužtikrintų finansų rinkos skaidrumo ir stabilumo. Maksimali galima bauda – 5 mln. eurų.

LB valdyba 2019 metų gegužę L. Strėliui skyrė baudą už tai, kad jis, žinodamas viešai neatskleistą informaciją ir ja pasinaudojęs, sudarė sandorius dėl pieno perdirbimo bendrovės „Žemaitijos pienas“ akcijų įsigijimo ir pardavimo draudžiamu prekybos laikotarpiu.

Apie šį pažeidimą, kurį nustatė LB, vėliau pranešė ir investuotojai. Tuo metu L. Strėlis centrinio banko sprendimą vadino nepagrįstu.

2019 metų gegužę L. Strėlis pasitraukė iš „Auga Group“ valdybos, tačiau liko Vilkyškių pieninės ir Utenos metalo apdirbimo ir gamybos bendrovės „Umega“ valdybose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)