Susitarimas dėl garantijos, skirtos 100 mln. eurų finansavimui, suteiks progą mažiausiai 500 SVV įmonių gauti geresnes kredito sąlygas ir sparčiau plėstis, teigiama „SME Bank“ pranešime.

Šis susitarimas – dalis Europos garantijų fondo (EGF) iniciatyvos, kurią vykdo Europos investicijų banko (EIB) grupė ir dalyvaujančios ES šalys narės. Su EGF parama, Europos investicijų fondas (EIF) garantuos 70 proc. naujų SVV skirtų „SME Bank“ paskolų, kurių bendra suma sieks iki 100 mln. eurų.

„Dirbdami kartu su EIF nuo šiol galime pasiūlyti ne tik paprastą, aiškią kainodarą bei greitus sprendimus, bet ir geresnes kredito sąlygas. Šis susitarimas yra svarbus įvykis visoms Lietuvos mažoms ir vidutinėms įmonėms, nes turėdami tokią solidžią garantijos sumą galime tinkamai prisidėti prie nemažos dalies smulkių ir vidutinių įmonių augimo Lietuvoje“, – pranešime sakė „SME Bank“ vadovas Mantvydas Štareika.

Pasak finansų viceministrės Vaidos Česnulevičiūtės, kad EIF ir „SME Bank“ susitarimas yra reikšminga priemonė plečiant Lietuvos SVV įmonių finansavimą.

„COVID-19 pandemija ir toliau neigiamai veikia verslą visoje ES ir pasaulyje. EGF, kaip pagrindinė EIB grupės reagavimo į krizes priemonė, jau įrodė savo veiksmingumą didinant įmonių, ypač SVV, galimybes gauti finansavimą, taip prisidedant prie ekonomikos atsigavimo ir skatinant tvarų augimą“, – pranešime teigė V. Česnulevičiūtė.

Portfelinė EIF garantija skirta iš dalies sumažinti finansuojamo kredito riziką ir užtikrinti SVV finansavimą konkurencingomis palūkanomis. Pagal šią portfelinę garantiją SVV galės gauti finansavimą įvairios paskirties paskoloms be užstato, investicinėms paskoloms (gamybinės įrangos, transporto ar nekilnojamo turto įsigijimui, ar esamo turto pagerinimui) ir apyvartinėms lėšoms (žaliavų pirkimui, apyvartos augimui ar nekilnojamo turto vystymui).

Maksimali paskolos su EIF garantija suma vienai įmonei – 3 mln. eurų. Pasinaudoti šia priemone gali Lietuvos SVV įmonės, turinčios iki 250 darbuotojų, kurių balanso turtas neviršija 43 mln. eurų ir metinė apyvarta yra mažesnė arba lygi 50 mln. eurų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją