Prekybos tinklas „Lidl“ penktus metus iš eilės nedirbs per didžiąsias metų šventes – pirmąją šv. Kalėdų dieną – gruodžio 25-ąją ir Naujųjų metų dieną – sausio 1-ąją, rašoma pranešime.

Kitomis žiemos šventinio laikotarpio dienomis „Lidl“ parduotuvių darbo valandos trumpės. Šv. Kūčių vakarą (gruodžio 24 d.) parduotuvės dirbs iki 18.30 val., o Naujųjų metų išvakarėse (gruodžio 31 d.) – iki 20 val. Antrąją Šv. Kalėdų dieną (gruodžio 26 d.) visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro. Kitomis tarpušvenčio dienomis visos parduotuvės dirbs įprastu darbo laiku.

„Didžiųjų švenčių metu jau tradiciškai mūsų darbuotojai galės visą dėmesį skirti savo šeimai ir artimiesiems. Nedirbti pirmąją Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų dieną jau tapo mūsų tradicija, kurią įgyvendiname jau penktus metus iš eilės. Tokią tradiciją labai palankiai vertina tiek darbuotojai, tiek ir mūsų pirkėjai.

Norime darbuotojams suteikti kuo palankesnes darbo sąlygas, taip pat suprantame, kaip svarbu didžiąsias metų šventes praleisti su savo artimaisiais. Visgi darbuotojams dėmesį stengiamės rodyti visus metus – mokame vienus didžiausių atlyginimų mažmeninės prekybos rinkoje, visus darbuotojus draudžiame papildomu privačiu sveikatos draudimu, taikome platų darbuotojų naudų krepšelį. Na, o su pirkėjais šventiniu darbo laiku dalinamės iš anksto, kad jie galėtų be įtampos susiplanuoti savo šventinius apsipirkimus“, – sako „Lidl Lietuva“ vadovas Radostin Roussev-Peine.

Rekvizitai.lt duomenimis, vidutinis visų darbuotojų atlyginimas šių metų rugsėjį siekė 1649,46 eurus neatskaičius mokesčių.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 59 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 23-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje bei Druskininkuose.

„Lidl“ parduotuvių darbo laikas didžiųjų žiemos švenčių metu:

  • Gruodžio 24 d. „Lidl“ parduotuvės dirbs iki 18.30 val.
  • Gruodžio 25 d. „Lidl“ parduotuvės visoje Lietuvoje nedirbs.
  • Gruodžio 26 d. „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 9 iki 20 val.
  • Gruodžio 31 d. „Lidl“ parduotuvės dirbs iki 20 val.
  • Sausio 1 d. „Lidl“ parduotuvės visoje Lietuvoje nedirbs.
  • Sausio 2 d. „Lidl“ parduotuvės darbą pradės nuo 8 val. ir dirbs įprastu darbo laiku.


„Maxima“ dvi dienas nedirbs, trumpina darbo laiką

„Maxima“ parduotuvės pirmąją šv. Kalėdų dieną – gruodžio 25-ąją – ir Naujųjų metų dieną – sausio 1-ąją – nedirbs. Kūčių vakarą, gruodžio 26-ąją ir 31-ąją „Maxima“ parduotuvių darbo laikas bus sutrumpintas.

„Gyvename išties nepaprastu metu: kai aplinkybės verčia mus elgtis ne taip, kaip buvome įpratę, kai reikia sprendimus priimti labai greitai ne dėl to, kad būtum pirmas, bet todėl, kad tai svarbu savo ir aplinkinių sveikatai, saugumui. Netrukus švęsime antrąsias Kalėdas, kurias vis dar ribos besitęsianti pandemija. Linkime savo darbuotojams per šventines išeigines dienas pailsėti, o visą savo dėmesį ir šilumą skirti artimiesiems.

Sutrumpintos darbo valandos švenčių laikotarpiu nustatytos įvertinus darbuotojų poreikius ir pirkėjų srautus. Atkreipiame klientų dėmesį, kad prieš didžiąsias šventes galima apsipirkti lengvai ir patogiai – iš anksto. Atsižvelgiant į savo mėgstamiausios parduotuvės darbo laiką, šventinius apsipirkimus paprasta susiplanuoti jau dabar“, – teigia „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Per Kūčias, gruodžio 24-ąją, visos lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės dirbs iki 19 valandos, pirmąją šv. Kalėdų dieną – nedirbs. Gruodžio 26-ąją „Maximos“ parduotuvių durys bus atvertos nuo 9 valandos ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko, o Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 dieną, dirbs iki 21 valandos.

„Neslopstant COVID-19 pandemijai mūsų darbuotojai nuolat susiduria su papildomais iššūkiais, todėl norime, kad jie turėtų daugiau laiko poilsiui. Ateinančių 2022 metų sausio 1 diena visose „Maximose“ bus poilsio diena – parduotuvės nedirbs. Ar tai taps tradicija, parodys ateitis ir situacija pandemijai pasibaigus“, – atkreipia dėmesį J. Bivainytė.

Ji primena, kad lankantis parduotuvėse būtina laikytis visų saugumo priemonių, tinkamai dėvėti medicinines kaukes, naudotis prekybos salėse esančiomis dezinfekcijos priemonėmis ir pirštinėmis, išlaikyti saugų atstumą nuo kitų lankytojų.

Prekybos tinklas „Iki“ kiek anksčiau pranešė, kad taip pat nedirbs pirmąją Kalėdų dieną ir Naujųjų metų dieną. Kaip skelbta, gruodžio 24-ąją, per Kūčias, visos „Iki“ parduotuvės dirbs nuo numatytos darbo pradžios iki 20 val. Pirmąją Kalėdų dieną parduotuvės nedirbs, o gruodžio 26-ąją dirbs nuo 9 iki 20 val.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31-ąją, „Iki“ parduotuvės dirbs nuo numatytos darbo pradžios iki 20 val., o pirmąją Naujųjų metų dieną, sausio 1 d., parduotuvės dirbs nuo 10:00 val. iki įprastos darbo laiko pabaigos, bet ne ilgiau nei 22:00 val. (jeigu parduotuvė, pavyzdžiui, dirba iki 23 val. tai jos darbo laikas baigiasi 22 val.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)