Šeštadienio popietę, kaip užfiksavo „Delfi“ fotografas, Vilniaus „Akropolyje“ norinčių apsipirkti netrūko, norintiems patekti į prekybos centrą tenka palaukti eilėje.

Prie durų gyventojus pasitiko didesnės apsaugos darbuotojų pajėgos, buvo tikrinami gyventojų galimybių pasai.

Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas dar penktadienio pavakarę tikino, kad kol kas didesnių nesklandumų išvengti pavyko.

„Žmonių yra, aktyviai tikriname galimybių pasus, esame pagausinę tikrintojų pajėgas. Kol kas viskas vyksta sklandžiai, šiandien sukčiaujančių nepagavome, policijos kviesti dar neteko.

Lankytojų srauto lyginti su buvusiu prieš porą metų, kada paskutinį kartą vyko akcija, negalime, nes galimybių paso tikrinimo prievolė prekybos centrams yra padariusi neigiamą įtaką. Net neturėjome iliuzijų, kad srautai bus tokie, kaip prieš dvejus metus“, – sakė jis.

Penktadienio pavakarę D.Mertinas tikino, kad eilių prie prekybos centrų įėjimų fiksuojama nebuvo.

Jau anksčiau prekybos centro atstovas aiškino, kad šiemet akcija yra organizuojama laikantis visų šiuo metu galiojančių LR Vyriausybės ir kitų institucijų nurodymų bei laikantis visų saugumo reikalavimų.

Buvo tikinama, kad „Jamam“ metu Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ gyventojus pasitiks sustiprinta apsauga – prie įėjimų galimybių pasus ar jiems prilygstančius dokumentus tikrins didesnis būrys apsaugos darbuotojų.

Taip pat buvo aiškinama, kad nuo pirmadienio įsigaliojus kaukių dėvėjimo pakeitimams, į prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ patekti bus galima tik dėvint medicininę veido kaukę ar respiratorių, o „Akropolių“ lankytojams, neturintiems respiratorių ar medicininių veido kaukių, pastarosios bus dalinamos nemokamai.

„Kaip ir iki šiol, tiek ir „Jamam“ dienų metu, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropolių“ lankytojų srautai bus matuojami „Sensormatic ShopperTrak“ sistema, kuri realiu metu fiksuoja žmonių skaičių.
Virš kiekvienų įėjimo į PC durų yra įrengti 3D tipo sensoriai, kurie atpažįsta įeinančius ir išeinančius žmones. Informacija apie srautų apimtis bei vienu metu pastate esančių pirkėjų skaičių realiu laiku yra apdorojama centralizuotuose serveriuose“, – buvo teigiama anksčiau siųstame spaudos pranešime.

Redakcija primena, kad „Jamam“ dienos dėl pandemijos buvo atšauktos jau tris kartus – 2020 m. gegužę ir lapkritį bei šių metų gegužę.

Paskutinių 7 d. naujų koronaviruso susirgimų atvejų vidurkis parai siekia 1835 atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)