Pagal ministerijos siūlomus Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimus, mokesčiai lošimų lošimo automatais ir stalo lošimų organizatoriams būtų apskaičiuojami nuo sumos, gautos iš lošėjų statomų sumų atėmus lošėjams faktiškai išmokėtų laimėjimų sumą.

Šį skirtumą siūloma apmokestinti 18 proc. tarifu. Būtent nuo lošėjų statomų sumų ir jiems faktiškai išmokėtų laimėjimų skirtumo skaičiuojamas kitų rūšių lošimams taikomas mokestis.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, organizuojant lošimus lošimų automatais ir stalo lošimus, mokamas fiksuotas loterijų ir lošimų mokestis už kiekvieną iš šių lošimų veiklos įrenginių. Už A kategorijos lošimo automatą organizatorius kas mėnesį privalo sumokėti 260 eurų, už B kategorijos – 130 eurų. Kortų arba kauliukų stalas lošimų organizatoriui kainuoja 2300 eurų per mėnesį.

Siūloma lošimo organizatorių apmokestinimo tvarka, pasak ministerijos, užtikrintų aiškią ir tolygią lošimų apmokestinimo sistemą, kuri bus teisingesnė bei padidins lošimų sektoriaus skaidrumą.

Lošimų organizatorių teigimu, pakeitimai yra tikslingi, o toks apmokestinimas galioja daugelyje Europos valstybių. Verslas visgi susirūpinęs, kad įvedus naująją tvarką gali netolygiai kisti mokestinė našta verslui: vieniems mokesčiai išaugtų, kitiems – sumažėtų.

Į plenarinę parlamento posėdžių salę svarstyti patobulintas projektas grįš gruodžio 7 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)