Vienas 2021-2030 metų nacionalinio pažangos plano tikslų yra pagerinti šalies pozicijas skaitmeninės ekonomikos ir visuomenės indekse (DESI). Siekiama, kad 2025 metais Lietuva būtų 10-oje, o 2030 metais – 7 vietoje.

Naujausiame šių metų indekse Lietuva užima 14-ą vietą tarp 27 Europos Sąjungos (ES) šalių narių.

Lietuvos DESI balas – 51,8 iš 100 – yra šiek tiek didesnis už ES vidurkį (50,7). Lietuvos pozicija per metus nepakito, tačiau šiemet iš esmės keitėsi skaičiavimo metodika.

Programa neapima verslo skaitmeninimo, formaliojo ir neformaliojo ugdymo, kibernetinio saugumo, skaitmeninio junglumo priemonių – jos įgyvendinamos per kitas plėtros programas.

Programai finansuoti planuojama skirti 449,8 mln. eurų, iš jų 277,8 mln. eurų – Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano lėšos, 113,7 mln. eurų – ES struktūrinių fondų investicijos, bendrojo finansavimo ir privačių šaltinių lėšos bei 58,3 mln. eurų – valstybės biudžeto lėšos, skirtos apmokėti PVM.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)