Pagal sutartį, investicinės paskolos sumą „Citadele“ ir Šiaulių bankas įsipareigojo suteikti lygiomis dalimis, po 10,85 mln. eurų.

„VMG Technics“ paskolos lėšas nukreips prie uostamiesčio, greta automagistralės Vilnius-Klaipėda, šiemet pradėtos statyti robotizavimo ir automatizavimo gamyklos „VMG Technics R&D Park“ statybos, vystymo darbams ir pasiruošimo veiklai finansuoti. Taip pat dalis paskolos bus skirta investuotų nuosavų lėšų dalies refinansavimui.

Pasak VMG grupės generalinio direktoriaus Egidijaus Mockaus, kitąmet planuojamas įgyvendinti projektas Baltijos šalių regiono mastu leis sukurti proveržį pramonės inovacijų ir robotizavimo srityje.

„Mūsų tikslas, kad ši gamykla taptų tarptautiniu inovacijų centru, kuris prisidėtų prie regiono investicinės aplinkos gerinimo ir didesnio šalies pramonės vertės kūrimo. Pramonės inovacijų parkas leis sutelkti aukščiausio lygio kompetencijas ir tarptautinėms rinkoms pasiūlyti išmanius sprendimus, didinsiančius pramonės efektyvumą ir našumą“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas E. Mockus.

Bendra projekto investicijų suma sieks apie 30 mln. eurų. Jį įgyvendinusi VMG grupė taip pat sukurs 150 naujų aukštos pridėtinės vertės darbo vietų.

„Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis prabrėžia, kad ši strateginė investicija yra orientuota į pridėtinės vertės šalies ekonomikai kūrimą.

„Šalia Klaipėdos kuriamas inovacijų parkas yra reikšmingas investicinis projektas, kursiantis aukštą pridėtinę vertę mūsų ekonomikai – čia kuriami robotizuoti, inovatyvūs sprendimai prisidės ne tik prie pramonės, bet ir visos šalies konkurencingumo didinimo. Džiaugiamės, kad VMG grupė pasirinko „Citadele“ banką sindikuotos paskolos agentu ir galėsime prisidėti prie strategiškai svarbios investicijos“, – sako V. Žagūnis.

Paulius Pališkis, Šiaulių banko Klaipėdos regiono verslo klientų direktorius, taip pat išskiria vystomo projekto vertę šalies mastu.

„Inovacijos ir modernūs technologiniai sprendimai ne tik sukurs naujas darbo vietas, bet ir kurs pridėtinę vertę visam regionui ir Lietuvai. Džiaugiamės prisidėdami prie perspektyvaus projekto“, – sako P. Pališkis.

Pramonės inovacijų parko pastato plotas sieks 21.000 kv. metrų, iš kurių 15.560 kv. metrų sudarys gamybinės – sandėliavimo patalpos, 5420 kv. metrų – administracinės patalpos, viešos erdvės, techninės patalpos.

Šiuo metu „VMG Technics“ teikia modernias gamybos, remonto ir inžinerines paslaugas. Taip pat atlieka įrenginių profilaktinės priežiūros, įrangos diegimo ir atnaujinimo, atsarginių detalių tiekimo bei remonto, technologinių procesų automatizavimo bei robotizavimo darbus VMG grupės valdomose bendrovėse.

VMG grupė šiuo metu vienija 25 įmones, kuriose dirba daugiau nei 5 tūkst. darbuotojų. Jos produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių.

Kompanija investuoja į medienos perdirbimą ir tvarių medienos gaminių gamybą, atsinaujinančią energetiką, ekologiškus pakavimo sprendimus, pramonės inovacijų ir technologijų vystymą, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybą bei efektyvų infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)