Tarybos vertinimu, kitaip būtų itin apribota konkurencija mokamų kardiologijos, pulmonologijos ir reumatologijos paslaugų rinkose Kaune, o Šiauliuose – kardiologijos ir urologijos rinkose.

Įmonės įsipareigojo dalį „InMedica“ verslo perleisti, taip pat nedidinti šių sričių gydytojų etatų, nevilioti ir neskatinti perleisto verslo darbuotojų nebedirbti jį nupirkusiose įmonėse. Esama ir kitų įsipareigojimų.

Vėliau taryba vertins ne tik potencialius pirkėjus, bet ir tvirtins patikėtinį – jis institucijai padės prižiūrėti, kaip įmonės laikosi įsipareigojimų.

Investicijų fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“, bendrovės „Litgaja“ ir „RP Pharma“ prašė leidimo įgyti bendrą „InMedica“ kontrolę ir netiesiogiai – „MediCA“ klinika, „Kardiolita“, „Bendrosios medicinos praktika“ bei Svalbono klinika kontrolę.

„MediCA grupė“, kurią sudaro „MediCA“ klinika bei „Kardiolita“, priklauso latvių „RePharm“. 70 proc. „InMedica“ akcijų per įmonę „BSGF Sanus“ valdo „INVL Baltic Sea Growth Fund“, likusios akcijos priklauso Lietuvos bendrovei „Litgaja“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją