Šia iniciatyva jėgas vienija lietuviškos įmonės „Nanoavionics“, „Elsis Pro“, „Geomatrix“ ir „Blackswan Space“. Klasteryje taip pat dalyvauja ir Visorių informacinių technologijų parkas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigia, kad lietuviški mažieji palydovai bei jų komponentai, taip pat palydovų spiečiams skirti duomenų perdavimo, navigacijos ir palydovinių duomenų apdorojimo sprendimai yra vieni pažangiausių kosmoso industrijoje.

„Mažųjų palydovų srityje tapome vienais iš rinkos lyderių. O visas lietuviškas verslo segmentas tvirtai lyderiauja Baltijos šalių regione tiek apyvartomis bei investicijomis, tiek užsakovų skaičiumi bei jų reikšme globalioje kosmoso technologijų rinkoje“, – rašoma pranešime.

Įmonių užsakovai ir projektų partneriai: Europos kosmoso agentūra, Europos gynybos agentūra, NASA, NATO,„Airbus Defence & Space“, „Thales Alenia Space“, „British Telecom“, „Rheinmetall“ ir kiti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)