Stambaus projekto investicijų sutartį Ekonomikos ir inovacijų ministerija pasirašė su UAB „Germanika“, kuri yra SBA grupės dalis. Šis projektas bus įgyvendinamas pasinaudojus ministerijos inicijuota Žaliojo koridoriaus iniciatyva stambiems investuotojams.

„Žaliojo koridoriaus iniciatyva pastaruoju metu įgauna pagreitį – tai jau antroji pasirašyta stambaus projekto investicijų sutartis. Iš viso esame patenkinę 6 stambių projektų paraiškas, kurių planuojamos investicijos bendrai siekia 386 mln. eurų. Įgyvendinus šiuos projektus turėtų atsirasti daugiau kaip 1800 naujų darbo vietų. Dar viena stambaus projekto paraiška šiuo metu yra vertinama“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Naujojo projekto tikslas – SBA technologijų ir inovacijų parke Klaipėdos rajone pastatyti naujas A++ energinės naudingumo klasės gamybos ir sandėliavimo patalpas. Šiame SBA grupės gamybiniame komplekse numatoma vilktų baldų gamyba modernioje baldų gamykloje, o dauguma baldų bus eksportuojama.

Įmonė gamins korpusinius, dekoratyvinėmis plėvelėmis dengtus baldus. Jų gamybai numatoma įsigyti modernią, našią, inovatyvią įrangą, kuri leis robotizuoti ir automatizuoti gamybos procesus. Kai kurie nauji įrenginiai bus bene patys greičiausi ir moderniausi rinkoje, o tai leis būti vienais iš konkurencingiausių baldų gamintojų.

Nuo 2021 m. sausio 1 d. įsigaliojęs Ekonomikos ir inovacijų ministerijos inicijuotas Žaliojo koridoriaus reguliavimas sudaro palankesnes sąlygas Lietuvoje įgyvendinti stambius investicinius projektus: numatytos kur kas greitesnės ir paprastesnės investuotojo įsikūrimo procedūros bei paskatos investuotojus priimančioms savivaldybėms.

Žaliojo koridoriaus iniciatyva numato, kad verslui, investuojančiam ne mažiau kaip 20 mln. eurų (Vilniuje – 30 mln. eurų) į ilgalaikį kapitalą ir įsipareigojančiam sukurti ne mažiau kaip 150 naujų darbo vietų (Vilniuje – ne mažiau kaip 200 naujų darbo vietų), suteikiamas stambaus investicinio projekto statusas, leidžiantis kur kas lengviau ir greičiau įsikurti. Kartu suteikiamas ir valstybei svarbaus projekto statusas bei iki 20 metų laikotarpiu taikomas 0 proc. pelno mokesčio tarifas.

Žaliąjį koridorių stambiems projektams Investuotojų forumas („Baltic Investors Forum“) pripažino geriausiu praėjusių metų sprendimu verslo aplinkai gerinti.