Individualią veiklą 2020 m. vykdę gyventojai, kurių veikla buvo įtraukta į dėl COVID-19 apribotų veiklų sąrašą ir kurie atitinka apraše nustatytus kriterijus, supaprastintą paraiškos formą vienkartinei negrąžintinai subsidijai gauti gali pateikti per Mano VMI iki lapkričio 22 d.

Atnaujinta subsidijų skyrimo tvarka aktuali kūrybinių profesijų atstovams, kurie vykdo individualią veiklą ir gauna autorinius atlyginimus, honorarus ar kitokių apmokestinamųjų pajamų iš kolektyvinio autorių teisių ir gretutinių teisių administravimo organizacijų, nes keičiasi 2019 m. gautų apmokestinamųjų pajamų apskaičiavimas, bet paraiškas gali teikti visi gyventojai, kurie to nesuspėjo padaryti anksčiau galiojusių kvietimų metu.

„Anksčiau, norint gauti subsidiją, vienas iš kriterijų numatė, kad gyventojo visos ne iš individualios veiklos 2019 m. gautos pajamos neturi viršyti 6660 eurų. Į šią sumą buvo įskaičiuojami ir gyventojo iš Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA, asociacijos LATGA, audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacijos AVAKA gauti autoriniai atlyginimai, honorarai ir kitos pajamos. Dabar jos į minėtą 6660 eurų sumą neįskaičiuojamos. Tiesa, į subsidiją pretenduojantys gyventojai negali būti gavę kūrybinių prastovų išmokų“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento atstovė Danutė Laurinavičienė, pažymėdama, kad subsidija savarankiškai dirbantiems yra vienkartinė, todėl į ją pakartotinai negali pretenduoti gyventojai, kurie tokią subsidiją jau gavo pagal anksčiau skelbtus kvietimus, galiojusius iki š. m. birželio 1 d. ir rugsėjo 1 d.

Gautas paraiškas VMI perduoda įvertinti ir VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūrai (LVPA), kad pastaroji nustatytų, ar gyventojui gavus subsidiją nebus viršyta didžiausia leistina pagalbos suma, nustatyta Europos Komisijos reglamentu. LVPA tinkamų subsidijuoti paraiškų sąrašą pateikia Ekonomikos ir inovacijų ministerijai. Pastarajai priėmus teigiamą sprendimą dėl subsidijos skyrimo, gyventojui ją perveda Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)