A. Armonaitė pakvies Norvegijos verslo atstovus plėsti veiklą Lietuvoje, bus aptartas bendradarbiavimas aukštųjų technologijų ir novatoriškose pramonės šakose.

Pasak ministrės, Lietuva ypač suinteresuota lazerių ir optinių technologijų, gyvybės mokslų, informacinių ir ryšių technologijų, inžinerinės pramonės, fintech ir kibernetinio saugumo sričių plėtra.

Aktyvesnis Lietuvos ir Norvegijos ekonominis bendradarbiavimas bus aptariamas ir Lietuvos-Norvegijos verslo forume Osle, kuriame dalyvauja viceministrė Jovita Neliupšienė. Ji taip pat lankysis Norvegijos įmonėse, kurios svarbios Lietuvos eksportui ir investicijoms.

Norvegija 2020 metais buvo 11-ta pagal dydį investuotoja Lietuvoje, o jos tiesioginės užsienio investicijos siekė 638 mln. eurų. Šiuo metu šalyje veikia apie 370 norvegiško kapitalo įmonių, kurios kartu sukuria per 13 tūkst. darbo vietų.

Bendra Lietuvos ir Norvegijos prekybos apyvarta 2020 metais siekė 1,75 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)