Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas trečiadienį panaikino VAAT šių metų sausį priimtą sprendimą atmesti banko skundą ir perdavė bylą pirmosios instancijos teismui nagrinėti iš naujo, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė Šiaulių bankas.

Bauda Šiaulių bankui skirta 2019-ųjų pabaigoje. Tuomet Lietuvos bankas nustatė, kad tikrinamu laikotarpiu Šiaulių bankas netinkamai vertino pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikas, susijusias su jo veikla, taip pat nebuvo įdiegęs tinkamo klientų rizikos vertinimo metodo.

Šiaulių bankas pranešime pabrėžia didžiąją dalį nustatytų pažeidimų ir trūkumų pašalinęs dar iki patikrinimo rezultatų svarstymo Lietuvos banko valdyboje, likę trūkumai pašalinti pagal su Lietuvos banku sutartą planą.

Apie tai, jog Šiaulių bankas ėmėsi aktyvių veiksmų pašalinti trūkumus ir pažeidimus, o dauguma jų buvo pašalinta iki inspektavimo rezultatų svarstymo Lietuvos banko valdyboje, anksčiau teigė ir pats Lietuvos bankas.

Bankas pabrėžė, kad bauda neturės neigiamos įtakos veiklos tęstinumui, ji apskaityta 2019 metų veiklos rezultate.

Šiaulių banko akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)