„Gerbsiu bet kokį Seimo sprendimą, balsavimo rezultatą, o tam, kad ateityje takoskyrų ir galbūt to susiskaidymo į grupuotes būtų mažiau, mes inicijuotume, jeigu pritartų visos politinės partijos, padaryti tarppartinį susitikimą čia, Lietuvos Respublikos Prezidentūroje“, – žurnalistams antradienį sakė prezidentas.

Anot jo, šiame susitikime galėtų dalyvauti ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Jame, pasak prezidento, būtų galima „tiesiog pasikeisti nuomonėmis ir pamėginti išvengti tų diametraliai kategoriškų nuomonių, nes ir šitoje srityje sutarimo mums reikia“.

Prezidentas praėjusią savaitę vetavo Seimo anksčiau priimtas Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, kad periodiškai testuotis dėl COVID-19 turintys nepasiskiepiję darbuotojai nuo gruodžio 1 dienos tai darytų savo lėšomis.

Valstybės vadovo teigimu, šie Vyriausybės inicijuoti pakeitimai nepadės valdyti pandemijos, o gali reikšmingai pabloginti privalomojo sveikatos tikrinimo – testavimo dėl užkrečiamosios COVID-19 ligos – prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus.

„Mes turime žvelgti į pandemijos valdymą iš trijų taškų – mažiausiai iš trijų taškų: tai yra vakcinavimas, testavimas ir atvejų atsekamumas. Mūsų nuomone, mokamas testavimas savo eiga, be jokios abejonės, galėtų galbūt dalį abejojančių žmonių paskatinti skiepytis, tačiau testavimo prieinamumas nuo to sumažėtų. Tokiu pagrindu mes pateikiame savo veto“, – antradienį sakė prezidentas.

Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, Seime pateikus prezidento veto už tai, kad įstatymas būtų laikomas nepriimtu, balsavo 60 parlamentarų, 68 Seimo nariai balsavo už tai, kad grąžintas įstatymas būtų svarstomas iš naujo.

Galutinai dėl mokamų testų darbuotojams Seime ketinama apsispręsti šį ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)