Vilniaus apygardos administracinis teismas lapkričio 8 dieną nutarė, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija pasielgė tinkamai, atmetusi Kauno savivaldybės prašymą pripažinti statybas neteisėtomis. Teismas netenkino pastarosios skundo.

„Inspekcija administracijai pateikė motyvuotą atsakymą. Naikinti sprendimą remiantis skunde nurodytais motyvais nėra jokio teisinio pagrindo“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas pabrėžė, kad savivaldybės atstovas pripažino, jog statytojas nuo projekto nenukrypo, o leidimą pagal projektą išdavė savivaldybės administracija.

„Administracija, siekdama paneigti pastato balkonų įrengimo teisėtumą, neigia ne tik savo pačios išduotą statybos leidimą, bet ir kvestionuoja savivaldybės tarybos sprendimą dėl namo statybos neišlaikant atstumo nuo savivaldybės valdomo sklypo ribos“, – pažymėjo teismas.

Ginčas tarp savivaldybės, „Citus“ ir Statybos inspekcijos kilo, nes miesto valdžia liko nepatenkinta, jos nuomone, per daug į šaligatvį – virš valstybinės žemės – atsikišusiais balkonais, nors būtent toks projektas buvo suderintas su visomis institucijomis.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pernai rugpjūtį dėl šių balkonų viešai kaltino „Citus“ „įžūliomis manipuliacijomis“.

„Jeigu kažkas nori priversti mūsų žmones namie nešioti statybinius šalmus, tegul pagalvoja iš naujo“ – tuomet teigė Kauno meras.

„Citus“ daugiabučių statybas pradėjo 2017 metų pavasarį. Įmonė skelbė į juos investavusi apie 4 mln. eurų.

Teismo nutartis per 30 dienų gali būti skundžiama Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)