Per 2005 metus įmonė uždirbo 3,2 mln. litų neaudituoto grynojo pelno, pranešė „Klaipėdos kartonas“.

"Laiku atliktos investicijos duoda rezultatų - per paskutinius penketą metų į gamybos modernizavimą investavome apie 50 mln. litų", - vieną pagrindinių augimo priežasčių nurodė "Klaipėdos kartono" generalinis direktorius Arūnas Pasvenskas.

Penai investicijoms skirta per 8 mln. litų.

Šiemet „Klaipėdos kartonas“ numato pasiekti 90 mln. litų apyvartą bei perdirbti apie 110 tūkst. tonų popierinės pakuotės, iš kurios bus pagaminta apie 95 tūkst. tonų popieriaus produkcijos - daugiausia žaliavos gofruoto kartono gamybai.

Šių metų sausio mėnesį įmonės apyvarta, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 10 proc. 0 iki 7,7 mln. litų. Per sausį buvo pagaminta 8,1 tūkst. tonų produkcijos ir tai buvo geriausias mėnesio veiklos rezultatas per visą įmonės veiklos istoriją.

"Šiandien visa mūsų pagaminama produkcija neužsistovi sandėlyje, nes tuojau pat parduodama Lietuvoje ir dar net 14-oje kitų pasaulio valstybių", - sakė A.Pasvenskas. Daugiau kaip 70 proc. savo gaminių "Klaipėdos kartonas" eksportuoja į Latviją, Estiją, Ukrainą, Rusiją, Vokietiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas valstybes.

Praėjusių metų pabaigoje 70 proc. kontrolinį "Klaipėdos kartono" akcijų paketą įsigijo investicijų bendrovė "Avestis", šiam projektui įgyvendinti įsteigusi bendrovę "Avesko".

Pastarosios įmonės ir "Klaipėdos kartono" valdybos pirmininkas Šarūnas Kliokys sakė, kad šiuo metu yra svarstomi keli investiciniai projektai, kurie per artimiausius 3 metus turėtų būti įgyvendinti "Klaipėdos kartone". Preliminariais skaičiavimais investicijos į juos turėtų siekti apie 100 mln. litų.

Pagrindinis investicijų tikslas - padidinti popieriaus ir kartono gamybos linijos pajėgumus. Taip pat įmonė planuoja plėsti ir sandėlius - maždaug 3 hektarų teritorijoje būtų pastatyti nauji popieriaus produkcijos sandėliai, sukurtas naujas modernus logistikos centras.

"Avestis" įkurta investiciniams projektas Lietuvoje ir užsienyje įgyvendinti. Planuojama, kad jau po 3-4 metų "Avestis" valdomi grynieji aktyvai pasieks 100 mln. eurų. "Klaipėdos kartonas" yra pirmasis stambus "Avestis" investicinis projektas.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją