Iš viso spalį trys darbdaviai pranešė Užimtumo tarnybai apie grupės darbuotojų atleidimus. Č. Zachavskij individuali įmonės, besiverčianti mėsos perdirbimu ir konservavimu, nusprendė atsisveikinti su dviem dešimtimis darbuotojų, o UAB „Autodalys“ apie atleidimą iš darbo įspėjo 23 žmones.

Rugsėjį tokius įspėjimus, Užimtumo tarnybos duomenimis, gavo 5-ių įmonių darbuotojų grupės – iš viso 187 žmonės. Pirmąjį rudens mėnesį atleisti darbuotojus iš darbo apsisprendė dekoratyvinio ir statybinio akmens, klinčių, gipso, kreidos ir skalūno karjerų eksploatavimu, sausumos transportui būdingų paslaugų veikla, mažmenine prekyba maisto, gėrimais ir tabaku, mėsos ir paukštienos produktų gamyba užsiimančios įmonės. Didžiausią darbuotojų grupę (71) apie atleidimą iš darbo rugsėjį įspėjo transportininkai – AB „LTG Infra“.

Neabejotina, kad nemaža dalis darbo netekusių žmonių lengvai gali susirasti naujas darbovietes, nes, pasak Užimtumo tarnybos atstovų, baigiantis spaliui laisvų darbo vietų buvo registruota net 66 tūkstančiai per mėnesį. Tiesa, pretendentų į jas – kur kas daugiau, – 195 tūkstančiai.

Kaip šį penktadienį skelbia Užimtumo tarnyba, registruotas nedarbas Lietuvoje šiuo metu siekia 11,3 proc.(darbingo amžiaus gyventojų).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją