Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė tai numatančiam įstatymų paketui.

Pertvarkos metu į vieną agentūrą bus sujungtos su inovacinės veiklos ir verslo skatinimu susijusių įstaigų – Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA), „Verslios Lietuvos“ ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) – funkcijos.

Versli Lietuva“ ir LVPA kitų metų pirmoje pusėje bus sujungtos į vieną naują agentūrą. Ji turės viešosios įstaigos statusą.

„Jungiamos institucijos dirbo gerai, tačiau įkūrę vieną agentūrą norime perkrauti sistemą, geriau išnaudoti turimus valstybės išteklius. Neabejoju, kad Lietuvos įmonės greitai pajus šių pokyčių naudą“, – pranešime teigė ministrė Aušrinė Armonaitė.

Šiuo metu aukštos pridėtinės vertės prekių ir paslaugų eksportas sudaro apie 14 proc. viso Lietuvos eksporto. Dėl inovacijų reformos šį rodiklį iki 2030 metais tikimasi padvigubinti.

Kitas reformos tikslas – padidinti šalies įmonių produktyvumą, skirti daugiau paramos lėšų inovatyvių produktų ir paslaugų kūrimui, startuolių raidai, aktyvinti mokslo ir verslo bendradarbiavimą.

Vyriausybės patvirtinti Technologijų ir inovacijų, Mokslo ir studijų bei Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros įstatymų pakeitimai bus teikiami Seimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)