Apie susitarimą paskelbusi JAV prekybos sekretorė Gina Raimondo (Džina Raimondo) taip pat pažymėjo, jog pagal šį susitarimą „riboti ES plieno ir aliuminio kiekiai į JAV galės būti įvežami be muitų“.

Anot jos, susitarime numatoma, kad „visas plienas, tiekiamas į JAV per Europą, turi būti pagamintas vien Europoje“.

Prekybos sekretorė paaiškino, jog su gamintojais susijęs apribojimas buvo nustatytas atsižvelgus į būtinybę užtikrinti „JAV plieno ir aliuminio pramonės ir nacionalinio saugumo ... apsaugą nuo perteklinių pajėgumų, kuriuos lemia tai, kad Kinija“ užtvindo „mūsų rinkas plienu“.

„Kinija pernelyg ilgai siuntė savo pigų plieną į JAV per Europą ir kitas rinkas. Dėl to sumažėjo kainos, o JAV plieno ir aliuminio pramonei tapo beveik neįmanoma konkuruoti. Žinoma, buvo pakenkta pramonei ir mūsų darbininkams“, – pareiškė ji.

Pasiekus susitarimą, atsakomieji muitai, kuriuos ES nustatė tokiems produktams, kaip motociklai „Harley-Davidson“, džinsai „Levi's“, burbonas ir kt., ir kurie turėjo įsigalioti gruodžio 1 dieną, nebus taikomi, pareiškė G. Raimondo Romoje, kur ji dalyvauja Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio susitikime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)