„Pertvarka grindžiama siekiu tapti modernesne ir efektyviau veikiančia institucija ir, svarbiausia, labiau įgalinti vadovus: sumažinus hierarchijos pakopų skaičių lokalizuoti sprendimų priėmimą ir atsakomybę už rezultatą būtent ten, kur veikla inicijuojama ir įgyvendinama“, – pranešime žiniasklaidai sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus.

Lietuvos banke nuo lapkričio 1 dienos bus atsisakyta hierarchinio tarnybos sluoksnio, atsakomybė deleguota departamentams, kurių bus dvylika. Teigiama, kad taip bus sukurta daugiau erdvės vadovų lyderystei, pagreitės sprendimų priėmimas ir vidinė komunikacija padaliniuose, bus sustiprintas veiklos ir strategijos vykdymo valdymas.

Tam tikrus su finansų rinkos priežiūra susijusius klausimus spręs Finansų rinkos priežiūros komitetas, jį sudarys trijų priežiūros srities departamentų vadovai – Bankų ir draudimo priežiūros departamento direktorius, Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius bei Teisės ir licencijavimo departamento direktorius. Šias pareigas dabar eina atitinkamai Renata Bagdonienė, Rūta Merkevičiūtė ir Arūnas Raišutis.

Komitetui bus deleguojami detalūs ir mažesnį poveikį rinkai darantys sprendimai. Jis galės išduoti arba panaikinti dalį veiklos licencijų ar leidimų, leisti rekomendacijas, gaires, pozicijas, svarstyti dėl baudos ar jos dalies mokėjimo išdėstymo finansų rinkos dalyvio prašymu.

Iki šiol Finansų rinkos priežiūros tarnyboje veikė patariamojo pobūdžio komitetas, patardavęs Priežiūros tarnybos direktoriui.

Lietuvos banko valdybai liekant atsakingai už strateginį poveikį turinčius priežiūros srities sprendimus. Valdybos narių funkcijos ir vaidmuo dėl šių pokyčių nesikeis – kaip ir iki šiol, Lietuvos banko valdyba veiks pagal Seimo suteiktus įgaliojimus ir priims visus svarbiausius sprendimus dėl centrinio banko veiklos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)