„Dabar man galvoje yra trys žmonės, kurie išeina. Tikrai neskaičiuoju, kiekvienas žmogus yra praradimas organizacijai“, – penktadienį žurnalistams sakė jis.

Kaip žinia, spalio 28 dieną iš finansų rinkos priežiūros tarnybos direktorės pareigų pasitraukė Jekaterina Govina. G. Šimkus taip pat įvardijo, kad organizaciją palieka ir komunikacijos departamento direktorė Aistė Almanaitė.

Paklaustas, ar Lietuvos banke pastebimas taip vadinamas „protų nutekėjimas“, G. Šimkus pastebėjo, kad darbuotojų kaita vyksta nuolat.

„Visada tam tikra darbuotojų dalis išeina. Suprantu, kad mes lieknindami organizaciją, efektyvindami jos veiklą, sumažinome vadovaujančių pozicijų skaičių.

Suprantu, kad kai kuriems – taip jau yra, tai žmogiška: vadovas sako, kad buvau vadovas, o dabar atitinkamos pozicijos neturiu. Tai dalis žmonių pasirenka tęsti karjerą už Lietuvos banko ribų“, – sakė jis.

G. Šimkus nurodė, kad jiems buvo suteikta galimybė dalyvauti konkurse arba priimti kitus asmeninius sprendimus.

„Iš kitos pusės, galiu per organizacijos perspektyvą pažiūrėti. Lietuvos banke dirba per 600 tarnautojų. Jei vieno žmogaus išėjimas paveiktų vieną ar kitą veiklą, manau, tada turime labai didelę problemą. Darbų tęstinumas, nuoseklumas, strategijos turėjimas yra kritiniai dalykai, kurie užtikrina, kad organizacija juda į priekį.

Žmonės išeina nuolat, ne tik pertvarkos kontekste. Ypač tokiose vietose, kur yra didžiulė darbuotojų paklausa. Pavyzdžiui, informacinių technologijų žmonės, rizikų klausimais dirbantys žmonės. Jie dažnai ateina, apsimoka Lietuvos banke ir išeina. Organizacija negali būti priklausoma nuo vieno ar kito žmogaus. Darbų tęstinumas yra labai svarbus“, – sakė G. Šimkus.

Apie struktūrinę centrinio banko pertvarką paskelbta rugsėjį. Naujoji struktūra įsigalioja nuo lapkričio 1 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)