Pasak bendrovės, Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino jos prašymą ir pritaikė laikinąsias apsaugos priemones, kurios neleis profesinei sąjungai minėtą dieną organizuoti streiko.

Teismas dar spręs dėl streiko galimybės pandemijos laikotarpiu, o šiuo metu streiko skelbimas atidėtas 15-ai darbo dienų, skaičiuojant nuo lapkričio 8-osios.

Į teismą dėl streiko teisėtumo bendrovė kreipėsi, kai su darbuotojų profesine sąjunga nepavyko sutarti dėl minimalių paslaugų užtikrinimo streiko metu.

„Vilniaus viešasis transportas“ įsitikinęs, kad dėl itin sudėtingos koronaviruso situacijos šiuo metu Vilniuje viešojo transporto reisų skaičius negali būti mažinamas, o keleiviams būtina užtikrinti kuo saugesnes keliones viešuoju transportu.

Streiką rengianti profsąjunga ragina dešimtadaliu didinti algas įmonės darbuotojams ir gerinti kitas sąlygas, pavyzdžiui, užtikrinti galimybę pasinaudoti pietų pertrauka.

Iš viso įmonėje „Vilniaus viešasis transportas“ dirba apie 1,9 tūkst. žmonių. Šiai profesinei sąjungai priklauso daugiau nei 1,2 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)