Į prastovas ir toliau bus išleista apie 60 darbuotojų, teigia bendrovės profesinės sąjungos pirmininkė.

„Bendrovės vadovas oficialiai informavo, kad lapkričio mėnesį planuojama dirbti su vienu amoniako cechu. Tai reiškia, kad vieno cecho darbuotojams bus skelbiama prastova. Tai pat veiklos toliau nevykdys keturi skyriai, tačiau spalį neveikęs kalcio amonio salietros cechas jau dirbs, o bus stabdoma kogeneracinė jėgainė“, – BNS sakė Birutė Daškevičienė.

Pasak jos, tai pat paskelbta, kad prastovose esantiems darbuotojams atgaline data – nuo spalio 1 dienos nebus mokamos 7 proc. individualių rodiklių premijos.

Didžiausia dujų vartotoja šalyje „Achema“ rugsėjo pabaigoje pranešė, kad jos veikla dėl brangstančių dujų ir kitų energetikos šaltinių tapo nuostolinga, todėl sustabdė tris gamybos agregatus, įskaitant amoniako gamybos cechą. Tuomet teigta, kad į prastovas gali būti išleista apie trečdalis darbuotojų, arba maždaug 400 žmonių, tačiau vėliau patikslinta, jog prastovose yra apie 60 darbuotojų.

80 proc. „Achemos“ produkcijos savikainos sudaro dujų kaina. „Achemos“ vadovas Ramūnas Miliauskas tuomet neatmetė galimybės, kad jei ji ir toliau laikysis aukštumose, gali tekti stabdyti kitus gamybos padalinius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)