Bendrovei suteikto ilgalaikio kredito reitingo BB+ perspektyva spalio 26 dieną pakeista iš neigiamos į stabilią, teigiama „Akropolis Group“ pranešime.

„Pastaruosius pusantrų metų veikiame išties sudėtingomis pandemijos sąlygomis, tad toks tarptautinės reitingų agentūros įvertinimas rodo, kad „Akropolis Group“, būdama viena iš kertinių „Vilniaus prekybos“ dukterinių įmonių, sėkmingai sprendžia kylančius iššūkius, o mūsų verslo modelis yra tvarus ir atsparus išorinių veiksnių poveikiui“, – pranešime sakė „Akropolis Group“ vadovas Manfredas Dargužis.

Jo teigimu, grupė pasiekia stabiliai gerus finansinius rezultatus, stiprų ir sveiką nuomos pajamų surinkimo rodiklį.

„Vykdoma „Akropolis Group“ plėtra įsigyjant prekybos centrą „Alfa“ Rygoje ir grįžimas prie konversijos projekto, daugiafunkcinio kvartalo „Akropolis Vingis“ vystymo Vilniuje, patvirtina, kad mes tvirtai tikime didžiųjų prekybos centrų rinka ir jos potencialu“, – tvirtino M. Dargužis.

S&P kredito reitingą „Akropolis Group“ suteikė 2021 metų gegužės 19 dieną.

Praėjusią savaitę S&P taip pat pagerino bendrovei „Maxima Grupė“ suteikto ilgalaikio kredito reitingo BB+ perspektyvą iš neigiamos į stabilią. „Maxima Grupė“ yra viena iš pagrindinių „Vilniaus prekybos“, kuri yra vienintelė „Akropolis Group“ akcininkė, antrinių įmonių.

Reitingų agentūra „Fitch Ratings“ šiemet gegužę „Akropolis Group“ suteikė BB+ ilgalaikį reitingą su stabilia perspektyva.

Šių metų birželį „Akropolis Group“ sėkmingai išplatino debiutinę 300 mln. eurų vertės penkerių metų trukmės obligacijų emisiją, kurios metinė palūkanų norma yra 2,875 procento.

Birželį „Akropolis Group“ obligacijos pradėtos kotiruoti „Nasdaq Vilnius“ ir „Euronext Dublin“ biržose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją