„Tikrai vyko intensyvios diskusijos su tais pačiais operatoriais dėl dažnių – kokios dažnių juostos turėtų likti valstybės nacionalinio saugumo reikmėms, kurios galėtų būti atiduodamos komercinėms reikmėms. Džiaugiuosi, kad mes susitarėme, sukirtome rankomis dėl to, kokia mūsų strategija ir vizija“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė M. Skuodis.

Ministras taip pat pažymėjo, kad itin didelės skubos plėtoti 5G ryšio nėra, kadangi jo praktinė nauda dar nėra itin didelė.

„Dar ir įrenginių pasaulyje yra ne tiek daug, ir jie ne tokie populiarūs, kad naudotų 5G ryšį“, – mano M. Skuodis.

„Žvelgiant iš dabartinės perspektyvos, su aukcionais judam į priekį ir tik nuo telekomunikacijų bendrovių ir valstybės paslaugų priklausys, kaip greitai tą ryšį turėsime. Neabejoju, kad jį turėsime labai greitai. Nors ir startavome šiek tiek vėliau, svarbiausia, kad esame sutarę su visa bendruomene, kokius toliau turime žengti žingsnius ir šitoje vietoje, tikiuosi daugiau niekur neužstrigsime“, – teigė M. Skuodis.

„Dabar mes turime puikias sąlygas spurtuoti“, – apibendrino ministras.

Anot ministro, komercinis 5G ryšys bent viename iš didmiesčių tikrai atsiras 2022 metais, o iki 2026 metų pradžios sparčiausiu interneto ryšiu galės naudotis 95 proc. Lietuvos.

„Įvykus aukcionams per tris mėnesius, dar per šešis tiekėjai, kurie nusipirks tuos dažnius, t. y. telekomunikacijų kompanijos, privalės pradėti teikti interneto ryšį – greitą, spartų ir kitus parametrus atitinkantį. Galima sakyti, kad kitų metų viduryje didžiuosiuose šalies miestuose, bent jau Vilniuje, net neabejoju, kitais metais turėsime 5G ryšį“, – kalbėjo M. Skuodis.

Pirmadienį Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) paskelbė aukcioną suteikti teisę naudoti radijo dažnius (kanalus) iš 713-733 MHz ir 768-88 MHz radijo dažnių juostų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)