Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vykdomoji direktorė Edita Gudišauskienė pastebėjo, kad vis daugiau regiono įmonių įsitvirtina tarptautinėse rinkose, o jų produkcija pelno prestižinius apdovanojimus. Rajono meras labiausiai dėkojo verslininkams, plėtojantiems tvarų, socialiai atsakingą verslą, tausojantiems gamtą ir siekiantiems dialogo su bendruomene. Šie įmonių vadovai padeda Savivaldybei spręsti socialines problemas, remia kultūros renginius.

Lino Urbos Ringauduose įkurta UAB „Pilėnų klinika“, aktyviai dalyvaujanti skiepijant gyventojus nuo COVID-19 viruso, apdovanota prizu „Už socialiai atsakingą verslą“. Prizas „Už indėlį į biudžetą“ atiteko Kumpių kaime (Domeikavos sen.) įsikūrusios UAB „Joldija“ vadovui Pauliui Paškevičiui, kurio vadovaujama įmonė gamina baldus, prekiauja metalais ir solidžiai papildo biudžetą.

Pasak mero patarėjo Edmundo Mališausko, ilgą laiką vyravo stereotipas, kad vyrai versle pranašesni. Tačiau šiandien moterys vis aktyviau kuria verslus ir sėkmingai vadovauja įmonėms. Tai patvirtina ir Babtų seniūnijoje įsikūrusios UAB „Mėlynė“ vadovės Nijolės Karpavičienės sėkmės istorija. Liofilizuotos uogos, vaisių tyrės, sula, baltyminiai kokteiliai ir kiti „Mėlynės“ produktai gerai žinomi ne tik šalyje, bet ir užsienyje.

„Moterys galbūt linkusios mažiau rizikuoti, tačiau ir jos gali kurti verslus. Aš šios veiklos ėmiausi būdama vyresnio amžiaus, užauginusi vaikus, todėl buvau laisva užsiimti kuo noriu. Nuolat domėjausi sveika mityba ir pastebėjau, kad daug maisto produktų turi konservantų, pridėtinių dažiklių, saldiklių, todėl ir kilo noras kurti sveikus produktus“, – pasakojo prizą „Moteris versle“ gavusi verslininkė.

Nors COVID-19 pandemijos krizė stipriai paveikė įvairius ekonomikos sektorius, robotų sistemų kūrėjai randa naujų nišų verslui ir, pasitelkę inovatyvius sprendimus, stoja į kovą su virusu. Viena tokių įmonių – Kauno LEZ (Karmėlavos sen.), įsikūrusi UAB „Elinta Robotics“, kurios vadovui Aurelijui Beleckiui įteiktas prizas „Už inovacijas“.

Kauno rajono savivaldybės atstovai pabrėžė, kad Žemaitkiemyje (Domeikavos sen.), 11 ha sklype, besikuriantis vandenlenčių parkas „Vanduo Marse“ yra pirmasis regione, turintis moderniausią šešių bokštų „Sesitec“ sistemą. Ji vienu metu gali tempti devynis plaukikus, o tvenkinyje sumontuota net 17 „Unit Parktech“ figūrų: tramplynų, reilų. Čia galima ne tik pramogauti, bet ir rengti tarptautinio lygio pasirodymus. UAB „Vanduo Marse“ ligšiolinės pastangos vainikuotos prizu „Už turizmo skatinimą“.

Industrinio nekilnojamojo turto bendrovės „SIRIN Development“ vadovui Laurynui Kuzavui padėkota už tvarios plėtros sprendinius ir draugiškumą aplinkai. Martinavos kaime, šalia automagistralės A1, pastatytas Kauno logistikos centras (KLC) – pirmas stambus A klasės ir A energinio efektyvumo projektas regione.

ELTA jau yra skelbusi, kad dešimties tūkstančių gyventojų ribą Kauno rajone perkopusi Domeikavos seniūnija turi ne tik atnaujintą gimnaziją, naują laisvalaikio salę, išskirtinės architektūros vaikų darželį „Luknė“, bet ir šiuolaikinį verslo centrą „7“, kurį pastatė UAB „Gera erdvė“. Moderniai įrengtose 1 200 kv. m patalpose veikia devynios įmonės, sukurta daugiau kaip 40 naujų darbo vietų. Centro pasididžiavimas – vienas didžiausių Lietuvoje pramogų parkų (uždarose patalpose). Už įgyvendintą projektą „Jauno verslo“ kategorijoje apdovanotas Donatas Pocius aktyviai dalyvauja Domeikavos seniūnijos gyvenime, yra Varluvos seniūnaitis.

Šventiniame padėkos renginyje taip pat buvo įteikti 2020 metų verslo apdovanojimai, kurių nebuvo galimybių perduoti dėl tuo metu paskelbto karantino: UAB „Bidfood Lietuva“ (už indėlį į biudžetą), UAB „Voltas“ (už inovacijas), SRS „Servisas“ (už verslo plėtrą), L. ir S. Sadauskų sodyba (už socialiai atsakingą verslą), UAB „MAAS Aviation“ (už investicijas), UAB „Tabariškių žaluma“ (už aukštą organizacijos kultūrą), UAB „Acheta“ (jaunas verslas).