Malaizijoje, gana turtingoje Pietryčių Azijos valstybėje, pramonės ir žemės ūkio srityse dirba milijonai migrantų, bet kritikai sako, kad dažnai su šiais darbuotojais elgiamasi netinkamai.

JAV Muitinės ir pasienio apsaugos tarnyba (CBP) „Supermax“ pirštinių draudimą paskelbė trečiadienį, tyrimui atskleidus prievartinio darbo šioje firmoje įrodymų.

„CBP turi pakankamai įrodymų išvadai, kad „Supermax“... ir jos padaliniai pirštines gamina pažeisdami JAV prekybos įstatymus“, – sakė tarnybos pareigūnė AnnMarie R. Highsmith.

„Kol „Supermax“ ir jos padaliniai neįrodys, kad jų gamybos procesai nesusiję su prievartiniu darbu, jų prekės čia nelaukiamos“, – sakė pareigūnė.

Tarnyba nepateikė detalių apie įtariamą darbuotojų išnaudojimą šioje kompanijoje, eksportuojančioje į daugiau kaip 160 šalių ir galinčioje pagaminti iki 24 mlrd. pirštinių per metus.

Tačiau migrantų teisių gynėjas Andy Hallas, atlikęs tyrimą dėl „Supermax“, sakė, kad darbuotojai skundėsi dėl daugelio dalykų, pradedant draudimu išeiti iš gamyklų teritorijų ir baigiant prastomis gyvenimo sąlygomis bei neteisėtais išskaitymais iš atlyginimo.

A. Hallas išreiškė viltį, kad ši prekybos įstatymo įgyvendinimo priemonė „Supermax“ atžvilgiu „nulems greitus pokyčius dėl prastų gyvenimo ir darbo sąlygų kompanijos darbuotojams Malaizijoje“.

„Supermax“ neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Jos akcijų vertė Kvala Lumpūro vertybinių popierių biržoje po pietų smuko daugiau kaip 10 procentų.

Malaizijos pirštinių gamintojai, kurių verslas suklestėjo per COVID-19 pandemiją, paprastai samdo darbuotojus iš Pietų Azijos.

Anksčiau šiais metais JAV dėl įtarimo darbuotojų išnaudojimo uždraudė importą iš didžiausios pasaulyje latekso pirštinių gamintojos, Malaizijos firmos „Top Glove“, bet rugsėjį draudimas buvo atšauktas.

Pernai dėl panašių priežasčių importo į JAV draudimai buvo paskelbti dviem palmių aliejaus kompanijoms, „Sime Darby Plantation“ ir „FGV Holdings“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją