„Paskutinė diena „Lidle“ be galimybių paso. Eilės per visą parduotuvę“, – praneša kaunietė.

Parduotuvėje nutįsusios eilės įamžintos ketvirtadienį apie 11 val.

„Taip, kai kuriose parduotuvėse šiandien pastebimas didesnis, nei įprasta, pirkėjų srautas. Taip gali būti dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui, ketvirtadieniais pas mus startuoja nauji savaitės pasiūlymai, sulaukiantys didesnio pirkėjų dėmesio.

Žinoma, dalis pirkėjų gali tokiu būdu reaguoti ir į laukiančius pokyčius, tačiau per visą pandemijos laikotarpį sukaupta patirtis rodo, kad tokiais atvejais situacija gana greitai normalizuojasi“, – portalui „Delfi“ komentuoja „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė.

„Delfi“ primena, kad prekybos tinklas „Lidl“ visose tinklo parduotuvėse Lietuvoje nuo šio penktadienio aptarnaus tik galimybių pasą turinčius pirkėjus. Sprendimas priimtas atsižvelgiant į Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) reikalavimą nuo penktadienio nedidelėse parduotuvėse riboti pirkėjų srautą iki 30 kv. m žmogui arba aptarnauti tik su galimybių pasu. Iki šiol didžiojoje dalyje „Lidl“ parduotuvių galimybių paso nebuvo prašoma, nes jų prekybinis plotas nesiekia 1500 kv. m. Tuo tarpu kiti prekybos tinklai, kurie į mažesnes parduotuves priims be galimybių pasi, ruošiasi reguliuoti srautus.