Elono Musko vadovaujama elektromobilių bendrovė liepos–rugsėjo mėnesiais uždirbo rekordinį 1,6 mlrd. JAV dolerių pelną, pajamoms išaugus 57 proc. iki 13,8 mlrd. JAV dolerių, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Per šį laikotarpį „Tesla“ taip pat pristatė rekordinį skaičių automobilių – 241 391.

Pasak bendrovės, pardavimai ypač išaugo Šiaurės Amerikoje ir Kinijoje.

Rezultatai rodo, kad pasaulinis puslaidininkių trūkumas mažiau paveikė „Tesla“ produkciją nei kai kurias kitas automobilių gamintojas, kurios netgi buvo priverstos laikinai uždaryti gamyklas ar mažinti gamybos apimtis.

Visgi bendrovė teigė, kad lustų trūkumas, taip pat spūstys uostuose ir nesiliaujantys elektros energijos tiekimo sutrikimai „turėjo įtakos bendrovės galimybėms išlaikyti visą gamyklų darbo tempą“.

„Manome, kad mūsų tiekimo grandinė, inžinieriai ir gamybos komandos sprendė šiuos pasaulinius iššūkius išradingai ir lanksčiai, o jiems nebuvo lygių automobilių pramonėje“, – sakoma „Tesla“ pranešime spaudai.

Elektromobilių gamintoja teigė, kad naujų gamyklų statybos Vokietijoje ir Teksaso valstijoje procesas vyksta, kaip planuota.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją