Anot jo, tokį sprendimą lėmė efektyvesnės veiklos siekis, holdingams palankesnė nei Estijoje Lietuvos mokestinė aplinka, taip pat, koncerno vadovo teigimu, sumažėjusi politinė rizika, dėl kurios „Icor“ valdytojai beveik prieš dešimtmetį teko palikti Lietuvą.

„Formaliai vėl tampame Lietuvos bendrove, o įmonių grupė mokesčius kaip mokėjo, taip ir toliau mokės Lietuvoje. Nesikeis ir „Icor“ grupės prekės ženklas, jį ir toliau naudosime“, – vz.lt teigė „Icor“ vadovas Artūras Gudelis.

Devynerius metus visas „Icor“, kuriam priklauso per 100 bendrovių, akcijas per holdingo ir investicijų įmonę „Lag&d“ valdė Estijos kompanija „Global Energy Consulting“. Pastarosios akcininkai – Andrius Janukonis, Gintautas Jaugielavičius ir Linas Samuolis.

A. Gudelio teigimu, sprendimas kontroliuojančią bendrovę perkelti į Estiją buvo priimtas 2012 metų pabaigoje, o pagrindinė priežastis esą buvo siekis suvaldyti politinę riziką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)