Agentūros pažymėjimas reiškia, kad oro uostas atitinka Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) ir Europos aviacijos saugumo agentūros (EASA) reikalavimus, pranešė oro uostas.

Pasak oro uosto vadovės Aurelijos Kuezados, šis statusas ne tik didina oro uosto matomumą, bet ir suteikia konkurencingas sąlygas investuotojams.

„Per pandemiją laisvą teritoriją mums padėjo įveiklinti būtent užsienio orlaivių parkavimas, o planuojamos milijoninės investicijos į įvairias orlaivių aptarnavimo bei paslaugų veiklas yra neatsiejamos nuo užsienio klientų poreikių patenkinimo“, – pranešime sakė A. Kuezada.

Estijos kapitalo įmonės „Aviatic MRO“ Šiaulių oro uoste pavasarį pradėjo apie 20 mln. eurų vertės orlaivių techninės priežiūros ir remonto centro statybą, be to, Lietuvos kapitalo bendrovė „J&C Aero“ čia statys 5 mln. eurų vertės orlaivių projektavimo, modernizavimo ir ardymo angarą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)