Tokias Loterijų ir lošimų mokesčio bei Loterijų įstatymų pataisas, kuriomis siūloma didinti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir Lietuvos paralimpinio komiteto finansavimą iš biudžeto ir nebeskirti jiems dalies lėšų už išplatintus loterijų bilietus, pateikė daugiau kaip 20 parlamentarų grupė.

Dabar pagal įstatymą loterijų organizatorius moka 5 proc. išplatintos bilietų nominalios vertės mokestį į valstybės biudžetą ir 8 proc. skiria paramos gavėjams.

Pernai loterijų organizatorių skiriama parama buvo 8,5 mln. eurų, todėl papildomas finansavimas iš valstybės biudžeto sudarytų apie 3 mln. eurų.

LTOK priklauso 51 proc. bendrovės „Olifėja“ akcijų, ji valdo 75 proc. loterijų verslo Lietuvoje. 2020 metais didžiąją dalį visų LTOK pajamų, kurios siekė 11,03 mln. eurų, sudarė „Olifėjos“ skiriama parama (6,46 mln. eurų) ir jos išmokėti dividendai (3,59 mln. eurų).

2018 metais Finansų ministerija siūlė didinti LTOK skiriamą finansavimą, jei pinigai būtų skiriami iš biudžeto, tačiau LTOK šiam siūlymui tuo metu nepritarė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)