Nemuno krantuose dalis Zapyškio miestelio, Kulautuva ir Kačerginė priklauso kurortinei teritorijai, todėl čia suplanuota daug darbų.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad kurortinės teritorijos statusas įpareigoja rūpintis geresne infrastruktūra, estetika, sveikesne ir saugesne aplinka. Siekiant šių tikslų, į kitą vietą iškelta Zapyškio miestelio pakraštyje buvusi kelininkų smalinė. Vytauto gatvė yra valstybinio kelio Kaunas-Šakiai dalis, todėl pirmiausiai buvo diskutuojama dėl šio kelio techninių sprendinių, o išgirsti gyventojų pageidavimai bus perduoti Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD). Savivaldybė su ESO yra sutarusi pakeisti kabeliais Vytauto gatvės antžeminę elektros sistemą, įrengti naują apšvietimą. Rekonstruotoje gatvėje turėtų atsirasti ir lietaus surinkimo tinklai. Senųjų atitvarų neliks, bus sukurtos naujos eismo saugumo salelės, vairuotojus drausmins vidutinio greičio matuoklis.

Kaip drieksis šaligatviai? Kiek teks nupjauti medžių? Kur bus įrengtos įvažos, pėsčiųjų perėjos, parkavimo vietos, transporto stotelė? Šie klausimai domino vietos gyventojus ir Vytauto gatvėje įsikūrusius verslininkus. Bene daugiausiai diskutuota dėl stotelės. Dauguma susirinkusiųjų pasisakė, kad ji būtų palikta toje pačioje vietoje. Pasikeis tik jos estetinis vaizdas, numatyta įrengti ir sanitarinį mazgą. Pašalinus 12 medžių, planuojama pasodinti naujų, jiems numačius tinkamiausias vietas.

Zapyškyje toliau bus tvarkoma Nemuno krantinė, kurioje atsiras informacinis centras, o upėje - plaukiojantis sodas. Įmonė „Conresta" kitąmet planuoja užbaigti Zapyškio pagrindinės mokyklos priestatą su sporto sale ir technologijų kabinetais. Vyksta vaikų darželio rekonstrukcijos darbai. O štai Zapyškio bendruomeninių paslaugų centras jau pradėjo veiklą, - praneša Kauno rajono savivaldybė.