„Imaguru“ startuolių centras Minske, kaip laisvai mąstančių ir novatoriškų verslininkų bendruomenė, pavasarį buvo uždarytas Aliaksandro Lukašenkos režimo. Tai sužinojusi ministrė A. Armonaitė pakvietė „Imaguru“ savo veiklą perkelti į Lietuvą.

„Lietuva realiais darbais palaiko Baltarusijos režimo persekiojamus žmones, kovojančius už savo laisvę. Kadangi daugybė inovatyvių verslų negali tęsti darbo savo šalyje, siekiame jiems sudaryti kuo geresnes sąlygas saugiai įsikurti ir veikti Lietuvoje. „Imaguru“ centro atidarymas Vilniuje taps dar vienu teigiamu postūmiu Baltarusijos startuolių perkėlimui į Lietuvą. Labai džiaugiuosi šiomis įkurtuvėmis“, – sako ministrė.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos duomenimis, šiuo metu veiklą į Lietuvą yra perkėlusios 27 kaimyninės šalies įmonės. Darbo vizas gavo apie 1,5 tūkst. darbuotojų bei panašus skaičius jų šeimos narių.

„Daugybė startuolių dar svarsto savo tolesnes perspektyvas Baltarusijoje arba yra pradėję persikėlimo procesus. Mūsų institucijos yra pasiruošusios jiems padėti tai padaryti kaip įmanoma greičiau“, – tvirtino A. Armonaitė.

Seimas šiais metais priėmė įmonių relokacijos įstatymų paketą, kuriuo sudaromos galimybės Baltarusijos verslams paprasčiau atsivežti darbuotojus ir jų šeimos narius, perkelti bendrovių veiklą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)